Z czym jeść awokado?

Awokado najlepiej podać na surowo, jednak z racji dość mdłego smaku warto podać je z dodatkiem innych produktów.
- Najbardziej znane jest połączenie awokado z sokiem ze świeżej cytryny lub limonki.
- Kolejnym dodatkiem do awokado jest sól. Jeśli nie używasz soli, dodaj do awokado odrobinę cebuli lub szalotki.
- Do awokado możesz dodać również chilli.
- Kolejnym doskonałym dodatkiem do potraw z awokado są jajka. Awokado możesz dodać do jajecznicy, wykorzystać jako składnik farszu do faszerowania jajek lub podać jako dodatek do omletu.
- Słone sery również doskonale smakują z dodatkiem awokado. Warto podaje je z dodatkiem sera feta, parmezanu czy grana padano.
- Jako dodatek do awokado możesz także wykorzystać świeże warzywa, np pomidory, paprykę, szpinak czy szczypiorek.
- Do awokado doskonale pasuje również łosoś, dlatego warto przygotować przekąski z ich udziałem.