Jak zrobić zupę gulaszową?

Jak zrobić zupę gulaszową? Potrzebne Ci będzie mięso wieprzowe lub wołowe, papryka, cebula, czosnek, ziemniaki, warzywa na bulion, przecier pomidorowy i kukurydza konserwowa.
- Na patelni podsmaż pokrojone w dużą kostkę mięso. Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Kiedy lekko się zrumienią, zdejmij z patelni.
- W dużym garnku przygotuj 3 litry wody, dodaj obrane i pokrojone na mniejsze części warzywa na bulion. Włóż również podsmażone mięso. Wrzuć ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj wszystko przez 50 minut.
- Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę. Ziemniaki obierz i również pokrój. Kukurydzę odcedź. Dodaj warzywa do zupy. Gotuj wszystko pod przykryciem przez 20 minut.
- Do zupy dodaj przecier i dopraw do smaku ulubionymi przyprawami.