Jak zrobić wątróbkę drobiową?

Wątróbka drobiowa to jeden z tych przysmaków, który nie podpasuje każdemu. Dla właściwego smaku niezwykle kluczowa jest jednak jej odpowiednia obróbka termiczna. A więc jak zrobić wątróbkę drobiową?
- Zacznij od przygotowania mięsa. Oczyść je z błonek i żyłek. Nie trzeba kroić mięsa na mniejsze kawałki. Warto jednak nakłuć je widelcem.
- Mięso obtocz delikatnie w mące pszennej lub ziemniaczanej.
- Na patelni rozgrzej niezbyt dużo tłuszczy i układaj na niej mięso.
- Smaż mięso po 2 minuty z każdej strony.
- Na osobnej patelni podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Gdy będzie rumiana, dodaj do niej mięso. Dopiero w tym momencie należy je przyprawić solą i pieprzem. Całość podgrzej przez maksymalnie 5 minut, a następnie serwuj.