Jak zrobić sos musztardowy?

Sos musztardowy możesz przygotować na ciepło oraz na zimno.
- Aby przygotować sos musztardowy na zimno przygotuj
- łyżki musztardy,
- żółtka jaj kurzych,
- łyżki miękkiego masła,
- łyżki soku z cytryny,
- łyżek śmietanki 30%.
2 Do miski włóż żółtka, musztardę oraz masło.
- Składniki zmiksuj przy pomocy blendera na gładki krem.
- Następnie do miski dodaj sok z cytryny oraz śmietankę.
- Składniki dokładnie wymieszaj lub zmiksuj.
- Na koniec sos możesz doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
- Aby zrobić sos musztardowy na ciepło przygotuj:
- łyżki musztardy,
- łyżki masła,
- łyżkę maki pszennej,
- szklankę bulionu,
- przyprawy.
- Do rondelka lub garnuszka włóż masło i roztop je.
- Następnie dodaj mąkę pszenną i przygotuj delikatną zasmażkę.
- Do zasmażki dodaj szklankę bulionu, musztardę oraz odrobinę pieprzu.
- Zwiększ moc palnika pod naczyniem i mieszaj energicznie wszystkie składniki.
- Gdy składniki dokładnie się połączą, a sos zgęstnieje, możesz go podawać.