Jak zrobić sos do spaghetti?

Sos do spaghetti jest jedną z najprostszych baz obiadowych. Wcale nie trzeba go kupować, można przygotować go samodzielnie w domu.
By przygotować sos do spaghetti będziesz potrzebować:
- ml przecieru pomidorowego, najlepiej bez dodatku soli,
- cebuli,
- czosnku.
- ziół: bazylii, oregano i tymianku,
- oliwy,
- szczypty soli i cukru.
A zatem jak zrobić sos do spaghetti?
- W rondelku należy rozgrzać oliwę i dodać obraną i posiekaną cebulę. Przysmaż ją i dodaj obrany, posiekany czosnek.
- Do warzyw wlej przecier pomidorowy i dobrze zamieszaj. Gotuj 15 minut.
- Po upływie tego czasu dodaj zioła, szczyptę soli i cukru. Całość zamieszaj i gotuj kolejne 5 minut.
Do sosu możesz dodać ulubione warzywa lub mięso mielone.