Jak zrobić ser smażony?

Jak zrobić ser smażony
Jak zrobić ser smażony
ikona podziel się
Opublikowano: 25.05.2023 r., 22:54 | Autor: Oliwia Gawron

Ser smażony to niezwykle pyszny i bogaty w wapń oraz składniki mineralne. Dlatego koniecznie włącz go do swojej diety. Jeśli zdecydujesz się na kupną wersję, pamiętaj, aby sprawdzić skład. W prosty sposób przygotujesz go samodzielnie w swoim domu.

Dlatego koniecznie dowiedz się jak zrobić ser smażony?

  1. Na patelni dodaj masło i rozpuść.
  2. Następnie dodaj zgliwiały ser i mieszaj do połączenia składników.
  3. Smaż pomału, aby całość się nie przypaliła.

Dopraw do smaku odrobiną soli.

Jak zrobić ser smażony? Co jeszcze warto wiedzieć?

Ser smażony kiedyś częściej gościł na naszym stole jako dodatek do pieczywa, dzisiaj na szczęście wraca on do łask. Coraz więcej młodych ludzi decyduje się na jego dodatek do pieczywa. Wyjdzie to tylko na zdrowie, domowy ser smażony to źródła wapnia.

Zatem, jak zrobić ser smażony? Ser smażony to niezwykle pyszny i bogaty w wapń oraz składniki mineralne. Dlatego koniecznie włącz go do swojej diety. Jeśli zdecydujesz się na kupną wersję, pamiętaj, aby sprawdzić skład. W prosty sposób przygotujesz go samodzielnie w swoim domu.

Dlatego koniecznie dowiedz się jak zrobić ser smażony?

  1. Na patelni dodaj masło i rozpuść.
  2. Następnie dodaj zgliwiały ser i mieszaj do połączenia składników.
  3. Smaż pomału, aby całość się nie przypaliła.

Dopraw do smaku odrobiną soli.

Tak przygotowany ser śmiało możesz wykorzystać na obiad lub jako dodatek do pieczywa.

Możesz postawić na świeże pieczywo. Zwróć uwagę aby było ono dobre jakościowo z pełnego przemiału, najlepiej na zakwasie.

Będzie to idealny pomysł na najlepszy dodatek do śniadania lub kolacji.

Skoro już wiesz, jak usmażyć ser przygotuj go samodzielnie w domu.

Zapisz ten przepis na ser smażony i przekonaj się, jaki jest pyszny i smaczny.

Nie ma nic lepszego niż domowe dodatki do posiłków. Jeśli nie przepadasz za serem postaw na domowe wędliny, ponieważ unikamy spożywania niepotrzebnych i szkodliwych dodatków do żywności, nadmiaru soli, barwników i konserwantów. W warunkach domowych mamy pewność, jak mięso zostało przygotowane, natomiast te kupne wersje bardzo często mają nie najlepszy skład, nie wiemy także, jak długo dana wędlina leży w ladzie sklepowej. Dlatego bardzo zachęcam do samodzielnego przygotowania wędlin i mięs, szczególnie, teraz gdy wiesz, jak zrobić schab gotowany w majonezie, który zawsze wychodzi bardzo dobry.

Może to być pieczony schab lub boczek pod różną postacią.

Jeśli połączysz domową wędlinę z dobrej jakości pieczywem i serem smażonym zapewnisz sobie duże ilości energii i sytości do następnego posiłku. Jednoczenie zadbasz o podaż niezbędnych składników mineralnych i odpowiednich ilości białka do prawidłowego funkcjonowania Twojego całego organizmu.

Skoro już wiesz, jak się robi ser smażony nie tylko z twarogu, wykorzystaj mój przepis i przekonaj się, jaki jest dobry ze świeżym pieczywem.

Polecane przepisy

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto