Jak zrobić pomidorową z rosołu?

- Na początek przygotuj:
- szklanek rosołu,
- gram koncentratu pomidorowego,
- ml śmietany do zup,
- makaron lub ryż (po około 150 gram),
- odrobinę soli oraz pieprzu mielonego.
- Makaron lub ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
- Rosół podgrzej, dodaj do niego koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszaj zupę.
- Całość zagotuj. Następnie do śmietany dodaj odrobinę gorącego wywaru i dokładnie wymieszaj.
- Zahartowaną śmietanę wlej do garnka z zupą i dokładnie wymieszaj.
- Na koniec dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
- Do zupy możesz również dodać posiekaną natkę pietruszki.
- Zupę podawaj na ciepło z dodatkiem makaronu lub ryżu.
Zupę pomidorową możesz przygotować również z pomidorów świeżych lub pomidorów z puszki. Warto świeże pomidory sparzyć, obrać ze skóry i zblendować na gładką masę i dodać do wywaru zamiast koncentratu pomidorowego. Pomidory z puszki również możesz zblendować i dodać do zupy.