Jak zrobić pasztet z królika?

Jak zrobić pasztet z królika? Najpierw należy przygotować odpowiednie składniki. Będziesz potrzebować co najmniej jednego królika, dobrze również użyć podrobów z niego.
- Należy przygotować mięso. Mięso wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i warzywa: marchew, pietruszkę i seler. Gotuj 2 godziny.
- Warzywa i mięso wyciągnij i ostudź. Dodaj kilka łyżek bulionu i zblenduj na gładką masę. Jeśli nie będzie gęsta, możesz dodać czerstwą bułkę.
- Do masy mięsno warzywnej dodaj 2 jajka i 4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszaj.
- Przygotowaną masę przełożyć do foremki keksowej.
- Piecz przez 60 minut w temperaturze 180°C.