Jak zrobić pasztet?

Dobry pasztet jest wspaniałą ozdobą świątecznego stołu. Nic dziwnego, że wiele osób nie wyobraża sobie bez niego świętowania. By zrobić pyszny pasztet wystarczy tylko kilka kroków.
- Należy przygotować mięso. Możesz użyć dowolnego ulubionego. Najlepiej różnych rodzajów - ok 2-3kg.
- Mięso wrzuć do garnka i zalej wodą. Dodaj ziele angielskie, liść laurowy i warzywa: marchew, pietruszkę i seler. Gotuj 2 godziny.
- Warzywa i mięso wyciągnij i ostudź. Dodaj kilka łyżek bulionu i zblenduj na gładką masę.
- Do masy mięsno warzywnej dodaj 2 jajka i 4 łyżki bułki tartej. Dokładnie wymieszaj.
- Przygotowaną masę przełożyć do foremki keksowej.
- Piecz przez 40-50 minut w temperaturze 180°C.