Jak zrobić panierkę?

Panierka to doskonały dodatek do dań, choć głównie mięs i ryb. Wpływa na ich chrupkość i ciekawy smak. Zastanawiasz się jak zrobić panierkę doskonałą? Koniecznie wypróbuj te porady:
- Tradycyjna panierka bazuje na bułce tartej i jajku, nie musi jednak tak być. Możesz zamienić bułkę tartą na inne dodatki, np. panko, mąkę z ciecierzycy, płatki owsiane, czy otręby.
- jeśli chcesz, by mięso dobrze trzymało panierkę, przed panierowaniem obtocz kawałki mięsa w mące ziemniaczanej.
- Do rozkłóconego jajka możesz dodać odrobinę mleka, by mięso było bardziej delikatne.
- Do panierki możesz dodać przyprawy - dzięki temu uzyskasz mięso o większej ostrości.
- Jeśli chcesz, by mięso było lepiej zapanierowane, możesz powtórzyć całą czynność panierowania dwukrotnie.