Jak zrobić kimchi?

Kimchi to rodzaj azjatyckiej kiszonki, którą robi się na bazie kapusty z dodatkiem innych warzyw. A więc jak zrobić kimchi samemu?
- Przygotuj wszystkie składniki:
- kapustę (pekińska),
- rzodkiew,
- czosnek,
- paprykę chili,
- cebulę
- mąkę ryżową
- cukier,
- imbir, sos sojowy, sól.
- Kapustę umyj i wytnij z niej głąb. Liście pokrój w bardzo drobne paski włóż do miski, zasyp solą i dokładnie wymieszaj. Pozostałe warzywa obierz i pokrój w słupki. Czosnek, imbir oraz sos sojowy zmiksuj na gładką masę. Mąkę ryżową wymieszaj z dodatkiem wody, podgrzej i dodaj cukier. Następnie do mąki dodaj chilli. Do mąki dodaj wszystkie warzywa, sos sojowy, całość wymieszaj. Na sam koniec warzywa umieść w słoikach. Potrawa jest dobra do spożycia po około 2 tygodniach.