Jak zrobić hot doga?

- Na początek przygotuj:
- podłużną bułkę,
- dobrą jakościowo parówkę,
- odrobinę ulubionego sosu,
- cebulę,
- rukolę,
- kilka plastrów pomidora,
- ogórka konserwowego.
- Bułkę przekrój wzdłuż tak, aby nie przeciąć bułki do końca.
- Następnie bułkę opiecz w piekarniku.
- Parówkę ugotuj w wodzie.
- Środek bułki posmaruj sosem, połóż plastry cebuli, rukolę, plasterki pomidora oraz plasterki ogórka konserwowego.
- Na wierzch warzyw ułóż parówkę.
- Gotowego hot-doga podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Podstawowa wersja:
- Aby przygotować bardziej podstawową wersją hot-doga przygotuj:
- specjalną bułkę do hot-dogów (posiada ona wycięcie na parówkę w środku),
- parówkę,
- ulubiony sos.
- Bułkę podgrzej w piekarniku, aby zarumieniła się.
- Parówkę ugotuj.
- Do otworu w bułce wlej sos i włóż parówkę.
- Gotowego hot-doga podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.