Jak zrobić gulasz wołowy?

- Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój w kostkę.
- Mięso obtocz w mące.
- Na dość dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i zacznij smażyć porcję mięsa (nie smaż od razu całości) - mięso smaż do zarumienienia.
- Usmażone mięso przełóż do garnka i zacznij smażyć kolejną porcję mięsa.
- Usmażone mięso również przełóż do garnka.
- Następnie do garnka wlej wodę i dodaj wszystkie przyprawy.
- Całość dokładnie wymieszaj i duś pod przykryciem.
- Cebulę i marchew obierz i pokrój na mniejsze kawałki.
- Czosnek obierz i drobno posiekaj.
- Paprykę umyj, usuń z niej gniazda nasienne i pokój w kostkę.
- Posiekaną cebulę podsmaż na patelni, na której smażone było mięso.
- Gdy cebula zarumieni się, dodaj do niej czosnek.
- Zawartość patelni przełóż do garnka i dodaj do niego marchewkę.
- Gulasz duś pod przykryciem przez około godzinę.
- Po tym czasie do gulaszy dodaj paprykę i duś go kolejną godzinę.
- Do miseczki wlej 50 ml wody i wymieszaj w niej łyżkę mąki pszennej.
- Mąkę z wodą przelej do garnka i dokładnie wymieszaj składniki.
- Gulasz ponownie zagotuj, gdy zgęstnieje, wyłącz palnik pod garnkiem.