Jak zrobić gulasz na obiad?

Gulasz to niezwykle aromatyczne danie, które przygotowuje się z różnych składników. W najbardziej klasycznej wersji jest to mięso wieprzowe, papryka, cebula, marchew, bulion i przecier pomidorowy.
- W garnku rozgrzej oliwę i podsmaż na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie rumiana, dodaj do niej przeciśnięty przez praskę czosnek i pokrojone w kostkę mięso. Całość smaż przez 10 minut.
- Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, a także obrane i pokrojone w półplasterki marchewki i drobno pokrojony seler. Całość podsmaż przez 5 minut.
- Warzywa i mięso zalej bulionem, dodaj koncentrat pomidorowy, przypraw do smaku, najlepiej solą, pieprzem, kminkiem i papryką w proszku.
- Całość gotuj przez 75 minut, do miękkości składników.