Jak zrobić bułkę tartą?

Bułka tarta to składnik, który wspaniale sprawdza się w wielu różnych potrawach. Nie tylko zagęszcza, ale też dodaje chrupkości. Nie trzeba jej wcale kupować w sklepie. A więc jak zrobić bułkę tartą samodzielnie? Możesz to zrobić na kilka sposobów, do każdego będziesz potrzebować suchego, czerstwego pieczywa.
- Na tarce - możesz użyć najmniejszych oczek zwykłej, kuchennej tarki. Bułkę zetrzyj na drobnych oczkach do miseczki.
- Za pomocą robota kuchennego - najlepiej takiego wyposażonego w ostrza o kształcie litery S. Całość zblenduj na masę o gęstości piasku.
- Przy pomocy maszynki do mielenia - to sprzęt nieco już przestarzały, jednak doskonale sprawdza się do przemielenia starej bułki.
- Dzięki wałkowi - bułki przełóż do woreczka i użyj wałka, by je rozdrobnić.