Jak zdjąć skórkę z papryki? Co jeszcze warto wiedzieć?
Papryka to niezwykle bogate warzywo w składniki mineralne dlatego warto włączyć je do swojej diety. Jeśli obawiasz się jej spożycia ze względu na to, że nie jest lekkostrawna, koniecznie poznaj mój sposób, jak zdjąć skórkę z papryki.
Usuwanie skórki nie jest takie trudne, jak może się wydawać. Poznaj mój prosty sposób, dzięki niemu zrobisz to najlepiej i najszybciej.
- Natnij delikatnie skórę papryki na krzyż.
- Włóż paprykę go wrzącej wody.
- Odwróć paprykę kilka razy i wyciągnij z wody.
- Zdejmij delikatnie skórę z papryki.
Skoro już wiesz, jak obrać paprykę postaw na mój sprawdzony przepis na kiełbasę po węgiersku. Jest to potrwa, która należy do kuchni węgierskiej. Charakteryzuje się wyrazistymi przyprawami, które nadają potrawie pikantnego posmaku. W węgierskim daniu nie może zabraknąć cebuli, papryki i mięsnego akcentu. W naszym przypadku będzie to kiełbasa. Nie ma znaczenia, jakiego rodzaju użyjecie, każda będzie dobra.
Jak się domyślacie kiełbasa po węgiersku tak samo, jak leczo już nie jest znane tylko na terenie Węgier. Danie stało się popularne, także w Polsce i u naszych sąsiadów, czyli w Czechach, w Niemczech i na Słowacji. Dzisiaj przedstawię Wam przepis na kiełbasę po węgiersku w sosie pomidorowym, która idealnie sprawdzi się na obiad.
W mojej wersji oczywiście nie zabraknie aromatycznej cebuli, która nada potrawie smaku, jako mięsny dodatek sprawdzi się lekko pikantna i twarda kiełbasa. Dodam moje ulubione, a jednocześnie charakterystyczne warzywa, czyli cukinię, paprykę i pieczarki.
Przepis na kiełbasę po węgiersku sprawdzi się jako pomysł na rozgrzewający obiad lub kolację w gronie przyjaciół czy rodziny. Chłodne wieczory zbliżają się wielkimi krokami dlatego postaw na smaczne i sprawdzone przepisy, które nasycą Cię i Twoją rodzinę na długi czas. Jak zrobić kiełbasę po węgiersku?
Danie jest niesamowicie dobre, ale też szybkie. Przekonaj się sam.
Wystarczy, że na patelni zeszklisz cebulę, po chwili dodaj pokrojoną w plasterki kiełbasę i smaż. Dodaj pokrojone w mniejsze kawałki warzywa, całość dopraw do smaku. Postaw na aromatyczne i lekko ostre przyprawy – czerwona ostra papryka, czerwona wędzona papryka, czarny pieprz i odrobina soli. Przykryj patelnię i duś warzywa do momentu, aż będą miękkie. Podczas duszenia wytworzy się sos, do którego dodaj pomidory z puszki i dokładnie wymieszaj. Jeśli chcesz mieć bardziej myśliwską wersję leczo, zamiast pomidorów możesz podlewać warzywa i kiełbasę bulionem warzywnym lub wołowym, a później delikatnie zaciągnąć sos. Wykorzystaj do tego odrobinę mąki, którą dokładnie wymieszaj z wodą i dodaj do sosu. Po chwili zagęści się i będzie miał idealną konsystencję, która połączy wszystkie warzywa z mięsem.
Skoro już wiesz, jak sparzyć paprykę oraz szybko i łatwo przygotować danie kuchni węgierskiej, wykorzystaj mój prosty sposób i przekonaj się jakie to dobre danie.