Jak zamarynować pierś z kurczaka na grilla?

Jak zamarynować pierś z kurczaka na grilla? Możesz to zrobić na kilka sposobów. Oto najlepsze pomysły na marynatę do piersi z kurczaka z grilla:
- z oliwą - do oliwy z oliwek dodaj suszone zioła: bazylię, tymianek, oregano, natkę pietruszki, słodką paprykę, czosnek, sól i pieprz. Wlej odrobinę soku z cytryny. Całość wymieszaj i marynuj mięso przez co najmniej 30 minut, a najlepiej kilka godzin.
- jogurtowa - do jogurtu dodaj kmin, słodką i ostrą paprykę, szczyptę cynamonu i sól oraz pieprz. Możesz dodać mieszankę garam masala. Marynuj przez kilka godzin.
- z musztardą - musztardę zmieszaj z olejem lub oliwą, dodaj sól czosnkową, pieprz ziołowy i chili. Marynuj kilka godzin.
- z miodem - zmieszaj miód z sokiem z cytryny, czosnkiem, pieprzem ziołowym i oliwą. Całość marynuj kilka godzin.