Jak usmażyć wątróbkę drobiową?

Jak usmażyć wątróbkę drobiową? Oto prosty sposób:
- Zacznij od przygotowania mięsa. Oczyść je z błonek i żyłek. Warto nakłuć kawałki widelcem.
- Mięso możesz wymoczyć w mleku, by było delikatne, jednak nie jest to konieczne. Wątróbkę obtocz delikatnie w mące pszennej lub ziemniaczanej.
- Na patelni rozgrzej niezbyt dużo tłuszczu (oliwa sprawdzi się najlepiej) i układaj na niej mięso.
- Smaż mięso po 2 minuty z każdej strony.
- Na osobnej patelni podsmaż pokrojoną w piórka cebulę. Gdy będzie rumiana, dodaj do niej mięso. Dopiero w tym momencie należy je przyprawić solą i pieprzem. Całość podgrzej przez maksymalnie 5 minut, a następnie serwuj.