Jak smażyć kanie?

Kanie najlepiej smakują prosto z patelni. To danie, które ma wielu miłośników. Nic dziwnego, są po prostu pyszne! Jednak jak smażyć kanie, by były smaczne i chrupiące?
Potrzebujesz: kani, bułki tartej, jajka i tłuszczu do smażenia.
- Kanie dokładnie oczyść ręcznikiem papierowym i szczoteczką.
- Kanie przełóż do miseczki wypełnionej mlekiem i połóż na wierzch mały talerzyk. Mocz grzyby przez 1 godzinę.
- Na patelni rozgrzej tłuszcz.
- Kanie obtocz w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
- Ułóż grzyby na patelni. Obsmaż z obu stron tak, aby panierka była lekko złotawa, po około 3 minuty z każdej strony.
- Kanie wyłóż na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.