Zobacz pytania podobne do jak parzyć schab po wędzeniu?
-
Jaka powinna być temperatura i czas przy wędzeniu szynki?
-
Co zrobić ze schabu?
-
Jak przygotować mięso do wędzenia??
-
Co zrobić, żeby schab pieczony był miękki??
-
Jak długo wędzić schab?
-
Jak wędzić szynkę?
-
Jak peklować schab do wędzenia?
-
Jak przygotować szynkę do wędzenia?
To może wydać Ci się interesujące
-
Schab pieczony
-
Dania ze schabu
-
Schab - wartości odżywcze
-
Schabowe w sosie
-
Schab ze śliwką pieczony
-
Kotlety schabowe
-
Schab w sosie własnym
-
Schabowy z kością
-
Schab z grilla
-
Schab duszony z warzywami
-
Schabowy po kowalsku
-
Schabowy ze szpinakiem
-
Schab ze śliwką w galarecie
-
Schab ze śliwką zapiekany z serem
-
Schab ze śliwką w sosie chrzanowym
-
Kotlet schabowy zapiekany z serem i pieczarkami, ziemniaki oraz sałatka wiosenna
Te artykuły mogą Cię zainteresować
Jak parzyć schab po wędzeniu? Co jeszcze warto wiedzieć?
Mięso ze schabu jest jednym z najbardziej powszechnym rodzajem mięsa w naszej kuchni, zatem przekonaj się jak parzyć schab po wędzeniu.
Sam proces wędzenia jest trudniejszy i bardziej skomplikowany jednak parzenie mięsa jest bardzo proste i szybkie.
Zatem, jak parzyć mięso?
1. Wędzone mięso włóż do garnka z gorącą wodą i delikatnie gotuj.
2. Woda nie powinna się zagotować, a mięso powinno osiągnąć temperaturę w środku około 60 stopni.
3. W takich warunkach mięso powinno być przez około godzinę.
4. Następnie przełóż je do zimnej wody i zostaw do ostudzenia.
Skoro już wiesz, jak długo parzyć schab wędzony wykorzystaj mój prosty sposób i przekonaj się sam.
Przepisów na domowy schab jest bardzo wiele, jeśli szukasz inspiracji, wykorzystaj mój przepis na schab bez parzenia.
Schab w kapuście kiszonej to danie, które idealnie sprawdzi się na obiad dla całej Twojej rodziny. Przepis na schab w kapuście kiszonej będzie też idealnie pasował na święta. Wbrew pozorom przepis jest bardzo prosty, wymaga tylko odrobiny trochę cierpliwości.
Będziesz potrzebować dość spory kawałek schabu, warto kupić już taki pokrojony w plastry o grubości 3-4 cm, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie samodzielnego pokrojenia mięsa w domu. Dodatkowo warto zaopatrzyć się w kapustę kiszoną, cebulę, czosnek i olej.
Kapusta jest bogatym źródłem witaminy C, A, E, K, czyli antyoksydantów, które pełnią ważne rolę w naszym układzie odpornościowym, witaminy z grupy B, a także magnez, potas, żelazo, wapń. Ponadto zawiera ona bakterie kwasu mlekowego, który korzystnie wpływa na naszą mikroflorę jelitową, a to wszystko na naszą odporność, o którą musimy dbać szczególnie teraz. Kapusta kiszona wpływa także na obniżenie cholesterolu we krwi, warto o tym pamiętać i spożywać ją jako dodatek do ciężkostrawnych, tłustych dań obiadowych.
Warto spróbować ją przed obróbką termiczną, jeśli okaże się zbyt kwaśna, możesz kilkakrotnie wypłukać ją pod bieżącą wodą.
W moim daniu nie zabraknie aromatycznej cebuli i czosnku. Warzywa te mają właściwości antybakteryjne i przeciwwirusowe, co pozwoli zachować nam odporność, szczególnie teraz w okresie jesienno – zimowym.
Jeśli już mamy wybrane mięso, należy je delikatnie rozbić i doprawić do smaku podstawowymi przyprawami, czyli solą i pieprzem.
Następnie obsmaż krótko plastry schabu na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym.
Po chwili dodaj poszatkowaną kapustę, pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Na końcu wrzuć liście laurowe, ziele angielskie i duś 10-20 minut. W tym czasie nasze mięso stanie się miękkie, a kapusta krucha.
Następnie, przełóż kapustę do naczynia żaroodpornego, dodaj plastry schabu i kolejną warstwę kapusty.
Po niecałej godzinie pyszny obiad dla całej Twojej rodziny, gotowy.
Sam widzisz, jaki to prosty przepis na dobry, pieczony schab.
Skoro już wiesz ile czasu parzyć schab i jak zrobić schab w kapuście kiszonej koniecznie wykorzystaj go. Będzie to dobry pomysł na posiłek dla całej rodziny.