Jak nadziewać pączki?

Pączki możesz nadziewać przed usmażeniem lub po usmażeniu oraz przed pieczeniem, oraz po upieczeniu.
- Z ciasta drożdżowego wydziel kawałek i spłaszcz go. Następnie na środek ułóż dowolne nadzienie i zagnieć ciasto tak, aby zamknąć nadzienie w środku. Z ciasta z nadzieniem uformuj kulkę. Pączka odłóż na chwilę, aby urósł. Tak przygotowane pączki usmaż lub upiecz.
- Za pomocą szklanki wytnij kółka, na jednym z nich ułóż nadzienie, przykryj drugim kółkiem i zlep krawędzie ciasta. Tak przygotowanego pączka odłóż do wyrośnięcia, a następnie usmaż lub upiecz.
- Nadziewanie przy pomocy szprycy. Do szprycy włóż dowolne nadzienie (może to być dżem, marmolada, budyń lub krem), szprycę wbij w bok lub spód gotowego pączka i zacznij wciskać nadzienie.
- Nadziewanie przy pomocy strzykawki. Do strzykawki nałóż nadzienie. Następnie wbij ją w bok lub spód usmażonego, lub upieczonego pączka i wyciśnij nadzienie.