Jak długo smażyć schab?

Zobacz pytania podobne do jak długo smażyć schab?

To może wydać Ci się interesujące

Jak długo smażyć schab? Co jeszcze warto wiedzieć?

Idealny pomysł na niedzielny obiad to nic innego jak schabowy w chrupiącej panierce. Jeśli chcesz taki przygotować, koniecznie dowiedz się jak długo smażyć schab.

Klasyczny schabowy to tradycyjny obiad w wielu polskich domach, dlatego koniecznie dowiedz się jak długo smażyć schab, aby był on pyszny i soczysty.

1. Mięso delikatnie rozbij.

2. Dodaj pól i pieprz.

3. Obtocz w roztrzepanym jajku i bułce tartej.

4. Usmaż schab na rozgrzanym oleju, z każdej strony po 3 minuty.

Sam widzisz, że czas smażenia schabu na patelni nie jest długi, oczywiście zależy to od jego formy. Schab wieprzowy w plastrach usmażysz szybciej niż w całości.

Jeśli brakuje Ci pomysłu na pyszny i soczysty schab, koniecznie poznaj mój przepis na schab smażony w nieco innej wersji.

Schab po parysku to taki nasz tradycyjny kotlet w trochę innym wydaniu. Komu znudziła się już powszechnie znana wersja schabowego co niedziele, koniecznie musi spróbować kotlet schabowy po parysku. Poprzez dodatkowe składniki do panierki, mięso jest jeszcze bardziej delikatne, a przy tym wszystkim wyraziste. Jeśli przygotowujesz obiad dla całej rodziny, będziesz potrzebować dość spory kawałek schabu bez kości, warto kupić już taki pokrojony w plastry o grubości 2-3 cm, oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie samodzielnego pokrojenia mięsa w domu. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie przygotowania schabu w mniejszej ilości. Jeśli już mamy mięso, należy je delikatnie rozbić i doprawić do smaku podstawowymi przyprawami, czyli solą i pieprzem. W trzech talerzach przygotuj sobie kolejno mąkę, rozbite i roztrzepane jajka oraz bułkę tartą. Kolejno obtocz mięso w mące, zamocz w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej, tak przygotowane mięso usmaż na patelni z rozgrzanym olejem rzepakowym. Smaż mięso na złocisty kolor z obu stron.

Schab smażony po parysku to pyszny pomysł na obiad. Dodatkowo jest bardzo prosty, wszystkie składniki są ogólnodostępne, a przygotowanie zajmie Ci nie więcej niż 20 minut.

Zamiast schabu możesz użyć jeszcze bardziej delikatnego mięsa z piersi z kurczaka, te dwa rodzaje mięsa sprawdzą się idealnie do tej formy kotletów. Skoro już masz przepis na schab po parysku, pozostaje kwestia dodatków. Idealnym rozwiązaniem będzie delikatne puree ziemniaczane lub ziemniaki w postaci domowych frytek. Taka wersja będzie idealnym rozwiązaniem na obiad z dziećmi, pamiętaj aby postawić na frytki domowe. Nie zajmie Ci to dużo czasu, a będziesz mieć pewność, co podajesz swoim dzieciom. Dodatkowo nie zapominaj o porcji świeżych warzyw, idealnie nada się surówka z białej kapusty typu colesław, pomysł na nią znajdziesz w innych moich przepisach. Przygotowanie jej zajmie Ci dosłownie chwile, a na Twoim talerzu przybędzie potężna dawka witamin i składników mineralnych.

Skoro już znasz mój sprawdzony przepis, wykonaj mój najlepszy schab po parysku, teraz Twoja kolej, smacznego!

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto