Jak długo piec sernik z wiaderka?

Jak długo piec sernik z wiaderka
Jak długo piec sernik z wiaderka
ikona podziel się
Opublikowano: 07.05.2023 r., 19:28 | Autor: Oliwia Gawron

Sernik to jedno z najpopularniejszych ciast, które często gości w naszych domach. Jeśli nie chcesz przygotowywać ciasta z twarogu, spróbuj je przygotować z sera z wiaderka.

Zatem, jak długo piec sernik z wiaderka?

  1. Przygotowany sernik przełóż do odpowiedniej formy.
  2. Upiecz sernik w piekarniku przez 60 - 80 minut w 180 stopniach.

To jest podstawowa wersja ciasta, śmiało możesz dodać świeże owoce lub owoce z puszki np. brzoskwinie.

Jak długo piec sernik z wiaderka? Co jeszcze warto wiedzieć?

Sernik to jedno z najbardziej popularnych ciast, które możesz przygotować w krótkim czasie w swoim domu w piekarniku. Jeśli jednak nie masz doświadczenia w pieczeniu ciast postaw na twaróg z wiaderka. Wtedy nasz sernik będzie jeszcze prostszy w przygotowaniu, poznaj mój sprawdzony sposób i przekonaj się jak długo piec sernik z wiaderka.

  1. Przygotowany sernik przełóż do odpowiedniej formy.
  2. Upiecz sernik w piekarniku przez 60 - 80 minut w 180 stopniach.

To jest podstawowa wersja ciasta, śmiało możesz dodać świeże owoce lub owoce z puszki np. brzoskwinie.

Skoro już wiesz, jaka powinna być temperatura pieczenia i czas pieczenia wykorzystaj mój przepis lub przygotuj nieco bardziej zaawansowaną wersję z kajmakiem.

To klasyczny, puszysty sernik, który kocha chyba każdy, a w połączeniu z warstwą kajmakową jest jeszcze lepszy.

Sernik kajmakowy jest pyszny, a wbrew pozorom bardzo proste w przygotowaniu, efekt końcowy jest niesamowity. Ciasto zrobi wrażenie pod każdym względem, na wszystkich przybyłych gościach. Może ta nowa wersja sernika z masą krówkową będzie gościł w Twoim domu nie tylko jako słodki deser, ale jako tradycyjne świąteczne ciasto?

Poznaj mój przepis na sernik z kajmakiem.

Do jego przygotowania będziesz potrzebować podstawowych składników, które są ogólnodostępne, w każdym sklepie, czyli mąka, masło, białka jaj, żółtka, całe jaja, twaróg sernikowy z wiaderka, masa kajmakowa i budyń.

W moim przepisie użyłam cukier biały, zamiast niego możesz użyć cukier brązowy, nie robi to jednak wielkiej różnicy. Każdy rodzaj będzie dobry.

Nasz organizm tak samo metabolizuje cukier biały, jak i brązowy, różnią się praktycznie tylko źródłem pochodzenia. Cukier biały pozyskiwany jest z buraków, a brązowy z trzciny cukrowej. W przepisie występuje mąka pszenna, naturalnie zawierająca gluten, czyli białka zbóż występujące w większości ich odmian. Jeśli chcesz przygotować bezglutenowy, kruchy, spód wystarczy zamienić mąkę na wersję bezglutenową lub wybrać taki rodzaj mąki, która naturalnie nie zawiera glutenu. Do masy twarogowej dodałam budyń, dzięki czemu masa będzie gęsta i puszysta. Najlepiej sprawdzi się tutaj budyń o smaku waniliowym lub śmietankowym.

Przepis jest prosty, a smak z pewnością nie odbiega od tego, który znasz.

Dokładnie krok po kroku jak zrobić sernik z masą kajmakową na wierzchu opowiadam nieco niżej. Koniecznie poznaj mój przepis i przygotuj idealny sernik, na każdą okazję.

To kruche ciasto z puszystym środkiem i warstwą kajmaku pokochają nie tylko dorośli, ale też najmłodsi członkowie Twojej rodziny. Będzie to świetny pomysł na domowy, słodki deser.

Zobacz pytania podobne do jak długo piec sernik z wiaderka?

Polecane przepisy

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto