Ile smażyć burger wołowy?

Zobacz pytania podobne do ile smażyć burger wołowy?

To może wydać Ci się interesujące

Ile smażyć burger wołowy? Co jeszcze warto wiedzieć?

Jeśli masz ochotę na danie typu fast food, koniecznie przygotuj je samodzielnie w domu, postaw na burgery pełne wołowiny i warzyw.

Zatem ile smażyć burger wołowy?

Możesz je smażyć na patelni grillowej bez tłuszczu lub na normalnej patelni na mocno rozgrzanym oleju rzepakowym, z każdej strony około 2- 4 minut.

Po tym czasie nasze domowe burgery będą najlepsze. Sam widzisz, jak proste jest smażenie burgerów, dlatego skoro już wiesz, jak usmażyć je z mielonego mięsa wołowego wykorzystaj mój prosty sposób. Dodatkowo możesz przygotować chutney z czerwonej cebuli to nic innego jak delikatna i kremowa konfitura cebulowa.

Można się z nią spotkać bardzo często w restauracjach jako dodatek do wielu dań np. do burgerów.

Dzisiaj przedstawię Ci przepis na chutney z czerwonej cebuli, zobaczysz jak szybko i w prosty sposób przygotujesz go w swoim domu.

Będziesz potrzebować tylko kilku czerwonych cebul, cukier najlepiej trzcinowy, ocet balsamiczny i wino. Nie ma większego znaczenia, jakie ono będzie, może być słodkie lub wytrawne.

Zaczynamy od obrania cebuli, następnie pokrój ją w pióra lub na ósemki, wrzuć do garnka lub na patelnie i chwile podsmażaj.

Dodaj około ½ szklanki wody i duś. W tym momencie ważne jest, aby cebula maksymalnie zmiękła. Później dodaj cukier i wino, podgrzewaj chwilę tak, aby alkohol wyparował. Na samym końcu dodaj ocet i podgrzewaj jeszcze chwilę. Po 10 minutach powstanie pyszny sos z czerwonej cebuli. Możesz podawać go bezpośrednio do potrawy lub zrobić zapasy. Wystarczy, że przełożysz ciepły chutney do wcześniej wyparzonego słoiczka i będziesz przechowywać w lodówce. Tak przygotowany mus możesz dodawać do dań obiadowych na ciepło lub na zimno.

Warto spożywać cebulę i przetwory z niej, ponieważ ma niezwykłe właściwości lecznicze, a to wszystko dzięki swoim składnikom odżywczym. Cebula to bogactwo witamin z grupy B, C, K, E, A, a także antyoksydantów i błonnika pokarmowego. Błonnik działa na nasze jelita jak szczotka, dzięki czemu wspomaga perystaltykę naszych jelit i zapobiega występowaniu zaparć.

Dodatkowo warto pamiętać, że cebula ma właściwości antywirusowe i antybakteryjne.

Dlatego warto spożywać ją przez cały rok, a szczególnie w sezonie jesienno-zimowym.

Spożywanie cebuli może, także pozytywnie wpłynąć na łagodzenie objawów przeziębienia i grypy. Nie bez powodu nasze mamy, w każdą zimę robiły domowy syrop z cebuli, aby zadbać o naszą odporność. W porównaniu do niego smak chutney z czerwonej cebuli jest bardzo dobry, konsystencja delikatna i kremowa.

Skoro już wiesz, jak zrobić chutney z czerwonej cebuli, zachęcam Cię do wypróbowania mojego przepisu.

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto