Co zrobić z piersi indyka?

Co zrobić z piersi indyka? Mięso z indyka charakteryzuje się niezwykłą delikatnością, ale również doskonałym smakiem. To dlatego sprawdza się ono w wielu różnych daniach. Jak wykorzystać go w swojej kuchni? Oto sprawdzone sposoby:

1. usmażyć kotlety,

2. przygotować gulasze,

3. stworzyć makarony,

4. przygotować sałatki,

5. podać w galarecie,

6. przygotować smaczne sosy,

7. stworzyć z nich bazę dań jednogarnkowych,

8. dodać do farszów,

9. zrobić roladki,

10. upiec i wykorzystać jako wędlinę.

Zobacz pytania podobne do co zrobić z piersi indyka?

To może wydać Ci się interesujące

Co zrobić z piersi indyka? Co jeszcze warto wiedzieć?

Co zrobić z piersi indyka? Mięso z indyka charakteryzuje się niezwykłą delikatnością, ale również doskonałym smakiem. To dlatego sprawdza się ono w wielu różnych daniach. Jak wykorzystać go w swojej kuchni? Oto sprawdzone sposoby:

1. usmażyć Kotlety,

2. przygotować gulasze,

3. stworzyć makarony,

4. przygotować sałatki,

5. podać w galarecie,

6. przygotować smaczne sosy,

7. stworzyć z nich bazę dań jednogarnkowych,

8. dodać do farszów,

9. zrobić roladki,

10. upiec i wykorzystać jako wędlinę.

Dania z indyka to doskonały pomysł na włączenie tego dobrego mięsa do swojej diety w prosty sposób. Nie wiesz, jak zrobić na jego bazie smaczne dania? Koniecznie zajrzyj do wyróżnionych propozycji na tej stronie, znajdziesz tam ciekawe przepisy na pyszne potrawy, które sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na kolację.

Pierś z indyka to bez wątpienia mięso bardzo delikatne i łagodne. Dlatego doskonale sprawdzi się dla dzieci, a także osób na diecie lekkostrawnej. Jest pyszna i dobra dla zdrowia, dlatego warto sięgać po nią często. Wiele osób jednak rezygnuje z włączenia jej do codziennego menu, gdyż często potrafi wyjść za mało soczysta. Ze względu na małą zawartość tłuszczu jej długa obróbka termiczna może być dość problematyczna, jednak nie warto z niej rezygnować.

Filet z indyka doskonale sprawdza się, gdy chcemy przygotować szybkie dania obiadowe. Dlaczego? Nie potrzebuje długiej obróbki termicznej. Co najlepsze dzięki temu jest również bardziej zdrowa niż czerwone mięso. Wystarczy, że połączysz to mięso z ulubionymi warzywami i źródłem węglowodanów złożonych, by mieć obiad gotowy w 20 minut. Możesz połączyć je z mieszanką mrożonych warzyw. Idealnie sprawdza się też w daniach kuchni orientalnych. Z indyka przygotujesz smaczne curry, czy noodle z egzotycznymi przyprawami. Dodaj do całości papryczki chili i czosnku, a otrzymasz wspaniałą opcję na obiad.

Każdy miłośnik kotletów na pewno będzie zachwycony, że z indyka również można je stworzyć. W dodatku są zdrowsze niż tradycyjna wersja wieprzowa. Możesz wykorzystać do nich zwykłą panierkę lub nieco poeksperymentować. Doskonale sprawdzą się płatki kukurydziane, czy owsiane, posiekane orzechy, a nawet wiórki kokosowe. Koniecznie sprawdź je wszystkie. Dla dzieci lepszą wersją od tradycyjnego kotleta będą na pewno kąski czy nuggetsy. Możesz je upiec w piekarniku, by były wersją nieco zdrowszą.

Kto powiedział, że gulasz musi być z wołowiny? Na pewno się mylił! Wspaniały gulasz przygotujesz również z mięsa drobiowego, w tym z fileta z indyka. Całość połącz z pyszną papryką, aromatycznymi pieczarkami i ostrymi przyprawami, by powstało naprawdę smaczne, aromatyczne i bardzo odżywcze danie, które zachwyci Cię swoją doskonałością.

Filet z indyka doskonale sprawdza się też w różnego typu daniach fit. Dlatego doskonale pasuje do różnego rodzaju sałatek. Możesz go usmażyć, upiec, czy zgrillować. Podawać z dodatkiem sałaty, ryżu, czy makaronu i dużą ilością ulubionych warzyw. To świetna opcja na co dzień sprawdzi się jako pomysł na lunch do pudełka.

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto