Co włożyć do środka szynki w galarecie?

Co włożyć do środka szynki w galarecie
Co włożyć do środka szynki w galarecie
ikona podziel się
Opublikowano: 25.07.2023 r., 20:38 | Autor: Oliwia Gawron

Szynka w galarecie to przekąska, której nie może zabraknąć na rodzinnych świętach. Dlatego koniecznie poznaj mój przepis i przekonaj się co włożyć do środka szynki w galarecie?

Postaw na:

  • serek śmietankowy,
  • gotowane jajko,
  • warzywa pokrojone w słupki,
  • chrzanowy twarożek.

Co włożyć do środka szynki w galarecie? Co jeszcze warto wiedzieć?

Nie masz pomysłu na przystawkę lub przekąskę dla znajomych? Postaw na faszerowaną szynkę, która idealnie sprawdzi się podczas wspólnej imprezy. Koniecznie poznaj mój przepis i dowiedz się jak zrobić szynkę w galarecie, tak naprawdę to z czym będzie zawijana nasza przystawka, zależy od Ciebie.

Moim zdaniem warto postawić na:

  • serek śmietankowy,
  • gotowane jajko,
  • warzywa pokrojone w słupki,
  • chrzanowy twarożek.

Sam widzisz, że jest wiele pomysłów na to co włożyć do środka. Wybierz swoją ulubioną wersję i postaw na ulubione dodatki.

Szynka w galarecie to rodzaj dania, które zna każdy z nas. W rodzinnym domu ta forma przystawki sprawdzała się chyba u każdego. Nic dziwnego! Roladki z szynki to szybki pomysł na zimną przekąskę z Twoimi ulubionymi dodatkami.

Głównym składnikiem jest wędlina a reszta to już wodza Twojej fantazji. W zawijanej szynce może znaleźć się wszystko to, co najbardziej lubisz. Można postawić na gotowane jajka w towarzystwie świeżych warzyw i ziół. Mogą być nadziewane gotowanymi jajkami

pokrojonymi w „ósemki”. Pamiętaj o dodatku świeżych warzyw, wybieraj te, które charakterystycznie chrupią podczas jedzenia. Do takich warzyw należy np. papryka, ogórek konserwowy lub kiszony. Rodzaj wędliny, także jest dowolny. Warto ją posmarować serkiem lub chrzanem doda to dodatkowego smaku i wyrazistości całej potrawie. Lepszym wyborem będą warzywa chrupkie, twarde niż mięsiste lub wodniste np. pomidor. Za bulion potrzeby do przygotowania żelatyny może posłużyć warzywny wywar, który pozostał po obiedzie, a jeszcze lepszym rozwiązaniem będzie rosół z niedzielnego obiadu. Długo gotujący się wywar na bazie mięsa świetnie się tutaj sprawdzi. Nada charakterystycznego pełnego i wyrazistego smaku. Gotowe roladki z szynki możesz udekorować niewielką ilością majonezu, na każdej roladce z szynki, dodaj listki świeżej natki z pietruszki i plasterki cytryny. Danie na półmisku w towarzystwie innych przekąsek. Na pewno zrobisz kulinarne wrażenie na gościach. Za dodatek do przekąski na zimno możesz podać pieczywo. Postaw na pełnoziarniste na zakwasie z dodatkiem masła. Zawijana szynka to nie tylko idealny pomysł jako danie w dużym gronie rodziny i przyjaciół. Sprawdzi się także jako zimna przekąska podczas zbliżających się Świąt Bożonarodzeniowych czy na imprezę sylwestrową z przyjaciółmi. Możesz zmniejszyć ilość składników i przygotować je tylko dla Ciebie i Twoich domowników lub partnera. Skoro już wiesz, jak zrobić nadziewaną szynkę i co do środka szynki w galarecie będzie najlepsze, to przygotuj ją w swoim domu.

Polecane przepisy

Załóż konto
  • zapisywać ulubione przepisy
  • otrzymywać dopasowane przepisy na maila
  • komentować przepisy pod własnym nickiem
Załóż konto