Ziemniaki z grilla z boczkiem
- Ziemniaki późne - 4 szt (300 g)
- Boczek wędzony bez kości - 4 szt (80 g)
Przepis na ziemniaki z grilla z boczkiem krok po kroku
Ziemniaki dobrze wyszoruj.
Wrzuć je do garnka i gotuj 15 minut.
Ziemniaki nieco ostudź i owiń je plastrami boczku.
Rozgrzej ruszt i ułóż na nim ziemniaki.
Ziemniaki grilluj przez 10 minut.
-
Szaszłyk na grill
-
Szaszłyki na grilla
-
Souvlaki
-
Szaszłyki z kurczaka
-
Karkówka z grilla
-
Kiełbasa z grilla
-
Grillowany stek z kalafiora z serem i ketchupem oraz pieczonym pieczywem
-
Warzywa na grilla
-
Cukinia z grilla
-
Pieczarki z grilla
-
Pstrag z grilla
-
Żeberka z grilla
-
Szparagi z grilla
-
Kaszanka z grilla
-
Krewetki z grilla
-
Bakłażan z grilla
-
Skrzydełka z grilla
-
Schab z grilla
-
Dania z grilla
Więcej informacji na temat ziemniaków z grilla z boczkiem
Ziemniaki z grilla z boczkiem to super opcja dla każdego, kto kocha ciekawe dodatki. Będą świetne jako przekąska, ale główne danie. Te ziemniaki są fantastyczne.
Przepis na ziemniaki z grilla z boczkiem to doskonały pomysł na przyjęcia z przyjaciółmi. Powstają z niego najlepsze grillowane ziemniaki. Ziemniaczki pieczone są dobrym wyborem również na redukcji, gdyż nie są kaloryczne, a świetnie sycą. Już mała porcja wystarczy, by nie czuć głodu przez kilka godzin. To idealna opcja dla osób, które zaczęły przygodę ze zdrową dietą i nie chcą żegnać się z ulubioną formą ziemniaków. Ziemniaki, tak przyprawione, smakują dużo lepiej niż frytki z restauracji, czy ze sklepu, a ich przygotowanie zabiera tylko kilka minut, dlatego są naprawdę świetnym i zdrowszym wyborem. Przygotowując je można, też kontrolować ilość dodanej soli, więc będą idealne dla osób, które muszą na ten składnik w swoim żywieniu uważać, ze względu na jednostki chorobowe. Można je zrobić w bardzo ekspresowym tempie, dzięki czemu będą stanowiły świetną opcję na awaryjny obiad lub kolację, zwłaszcza dla zapracowanych osób, a także tych, które nie lubią spędzać zbyt dużo czasu w kuchni.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić ziemniaki z grilla z boczkiem, by były naprawdę pyszne, to ten przepis jest dla ciebie. Ziemniaki, które powstają, są tak smaczne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. Ziemniaki robi się w folii aluminiowej, dzięki czemu miło się podgrzewają, ale nie przypalają się. To opcja, która pięknie się prezentuje, wspaniale pachnie, a jeszcze lepiej smakuje. Dzięki unikalnej mieszance przypraw smakuje naprawdę dobrze i sprawia, że ma się ochotę na większą porcję, dlatego lepiej od razu przygotować ich więcej. Te ziemniaki z piekarnika pasują do każdego dania. Ich smak jest bardzo uniwersalny i świetnie skomponuje się z mięsem rybą, czy tofu. Można więc eksperymentować i tworzyć z nimi przeróżne połączenia, tak, by się nam nie nudziły. Ziemniaki, które z niego powstają, są niesamowicie pyszne, a przy tym bardzo proste. Stanowią idealny dodatek do obiadu ze względu na łatwość przygotowania i uniwersalny smak. Sprawdzą się świetnie w towarzystwie mięsa, ale i warzyw.
Alergeny w ziemniakach z grilla z boczkiem
Lista alergenów dla ziemniaków z grilla z boczkiem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na ziemniaki z grilla z boczkiem
Wartości odżywcze ziemniaków z grilla z boczkiem
To danie zawiera dość sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(190g)
Węglowodany
(190g)
Tłuszcze
(190g)
Witaminy
(190g)
Składniki mineralne
(190g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.