Tort bez pieczenia z mascarpone
- Śmietanka kremowa 36% (500 ml)
- Mascarpone (500 g)
- Cukier (100 g)
- Masło (200 g)
- Herbatniki (220 g)
- Truskawki (300 g)
Przepis na tort bez pieczenia z mascarpone krok po kroku
Masło roztop w rondelku.
Herbatniki zblenduj w robocie kuchennym i połącz z masłem.
Dno tortownicy zabezpiecz papierem do pieczenia i wyłóż nim herbatniki.
W misce ubij śmietankę z cukrem na sztywno. Dodaj do niej serek, cały czas ubijając. Miksuj do połączenia składników.
Truskawki umyj, utnij szypułki i pokrój je w plasterki. Dodaj do kremu i zamieszaj łyżką.
Krem wyłóż na spód z herbatników i schładzaj przez 2 godziny.
-
Krem do tortu
-
Tort dla dziesięciolatki
-
Tort minecraftowy
-
Krem czekoladowy do tortu
-
Masa do tortu
-
Krem do tortu z mascarpone
-
Tort śmietankowy
-
Krem z białej czekolady
-
Karmel
-
Tort malinowy
-
Bita śmietana z mascarpone
-
Ciasto czekoladowe z kremem
-
Masa marcepanowa
-
Krem kokosowy
-
Krem patissiere
-
Krem truskawkowy do tortu
-
Tort szwardzwaldzki
-
Tort czekoladowy z malinami
-
Krem do tortu
Więcej informacji na temat tortu bez pieczenia z mascarpone
Tort bez pieczenia z mascarpone będzie doskonałą opcją dla wszystkich osób, które szukają niezwykle prostej opcji na imprezę. Całość jest kremowa i słodka. Do jego przygotowania wystarczy tylko kilka chwil, a efekt końcowy zaskakuje pięknym wyglądem i smakiem.
Przepis na tort bez pieczenia z mascarpone będzie doskonałym wyborem zwłaszcza dla osób początkujących. Do jego przygotowania wystarczy tylko kilka chwil. W pierwszej kolejności trzeba przygotować pyszny i szybki krem. Jego podstawą jest serek mascarpone, który łączy się z cukrem waniliowym i śmietanką. Dzięki temu jest puszysty i ma wspaniały słodkawy smak. Ciasto wymaga tylko krótkiego pieczenia, dlatego wspaniale sprawdzi się nawet w sytuacjach awaryjnych. To doskonały wybór dla każdego.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić tort bez pieczenia z mascarpone, który będzie szybki, łatwy, a przy okazji dobry w smaku, to ten przepis na pewno przypadnie ci do gustu. To ciasto jest tak pyszne, że ciężko jest przejść obok niego obojętnie. Głównym składnikiem jest oczywiście serek mascarpone. Najlepiej smakuje on po kilku godzinach od przygotowania, kiedy masa zdąży się połączyć z biszkoptami i utworzyć naprawdę wspaniałą konsystencję i pyszny smak. Całość zajmuje tylko kilka chwil, a do przygotowania przyda się tylko mikser, choć i bez niego można go stworzyć. Najważniejszą częścią tej słodkości jest krem. To on nadaje całości wspaniałego smaku. Do jego przygotowania używa się głównie serka mascarpone. W tej recepturze również, gdyż jest on niezwykle gęsty, aksamitny, a przy okazji naprawdę smaczny. Wspaniale komponuje się z pozostałymi składnikami. W tym wypadku stawia się na aksamitny serek mascarpone i śmietankę. Dzięki temu deser jest po prostu fantastyczny. Krem do tego ciasta robi się na bazie serka mascarpone, które jest puszysty i ma delikatny smak, świetnie pasujący do całego deseru. Można jednak zamienić go na inny. Świetnie sprawdzi się twaróg sernikowy, ciasto można również przygotować z serkami homogenizowanymi, które mają dodatek cukru, więc nie trzeba dodatkowo dosładzać kremu.
Alergeny w torcie bez pieczenia z mascarpone
Lista alergenów dla tortu bez pieczenia z mascarpone przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Śmietanka kremowa 36%
- mascarpone
- Masło
- Herbatniki
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Herbatniki
Wartości odżywcze tortu bez pieczenia z mascarpone
Ten deser zawiera dość sporo cukru, więc nie powinien gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(182g)
Węglowodany
(182g)
Tłuszcze
(182g)
Witaminy
(182g)
Składniki mineralne
(182g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.