Tatar ze śledzia z musztardą
- Śledź w oleju (600 g)
- Musztarda (50 g)
- Cebula (100 g)
- Oliwa z oliwek (30 ml)
Przepis na tatar ze śledzia z musztardą krok po kroku
Filety śledziowe pokrój w kostkę i wypłucz kilka razy.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
W miseczce wymieszaj musztardę, oliwę i pieprz.
Na półmisku rozłóż śledzia i cebulę, całość polej sosem musztardowym.
-
Tatar ze śledzia z majonezem
-
Śledzie pod pierzynką z serem
-
Śledzie po tatarsku
-
Tatar ze śledzia z suszonymi pomidorami
-
Tatar ze śledzia po śląsku
-
Tatar ze śledzia po węgiersku
-
Tatar ze śledzia z jabłkiem
-
Śledzie w oleju z cebulą i ogórkiem
-
Tatar ze śledzia z buraczkami
-
Tatar ze śledzia po tatarsku
-
Klasyczny tatar ze śledzia
-
Tatar ze śledzia
Więcej informacji na temat tatara ze śledzia z musztardą
Tatar ze śledzia z musztardą to wspaniała opcja dla wszystkich miłośników prostych dań, które są również zdrowe. Całość sprawdzi się idealnie na wszystkie imprezy. To doskonała przystawka na co dzień.
Przepis na tatar ze śledzia z musztardą to dobry pomysł na wspaniałą przekąskę. To super opcja dla wszystkich, którzy nie przepadają za zbyt długim siedzeniem w kuchni, gdyż całe danie można zrobić w naprawdę nieskomplikowany i mało pracochłonny sposób. Do przygotowania tego dania świetnie sprawdzi się biała cebula, która odznacza się dużą ostrością i wspaniale równoważy słony smak śledzia. Można również użyć cebuli czerwonej, która nie tylko dobrze połączy się z pozostałymi produktami, ale także nada całości piękny kolor. Śledzie to najpopularniejsza w Polsce ryba, jednak wciąż gości na talerzach za rzadko. Ta potrawa to świetny sposób na zwiększenie jego obecności w codziennym menu. Śledzie dostarczają wielu cennych witamin i składników mineralnych. To wspaniałe źródło kwasów Omega 3, selenu, witamin A, E i D. Dostarczają również sporo pełnowartościowego białka. A w wersji z przepysznym sosem są po prostu obłędne.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić tatar ze śledzia z musztardą, który będzie pyszny, a przy okazji ciekawy, to ten prosty przepis sprawdzi się idealnie. To najlepszy pomysł na śledzie. Musztardowy sos wspaniale otula kawałki fileta i tworzy z nim idealne połączenie smakowe. Całość dopełnia ostra cebula. To danie, które świetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju imprezy i przyjęcia. Może również zdobić świąteczny stół. Te śledzie są tak dobre, że nie potrzebują żadnych dodatków. Ten przepis pozwala przygotować najsmaczniejsze śledzie, które są idealną alternatywą dla klasycznych rybnych dań. W tej opcji zyskują lepszego smaku i charakteru ze względu na sporą ilość przypraw i naprawdę wspaniałą zalewę. Będą dobrym wyborem na wszelkiego rodzaju imprezy. Wspaniale sprawdzą się również na święta, zwłaszcza na Boże Narodzenie. To danie jak najbardziej postne, więc będą świetną dekoracją wigilijnego stołu, która nie tylko dobrze się prezentuje, ale także fantastycznie smakuje.
Alergeny w tatarze ze śledzia z musztardą
Lista alergenów dla tatara ze śledzia z musztardą przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Śledź w oleju
-
Gorczyca i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Musztarda
Wartości odżywcze tatara ze śledzia z musztardą
To zdrowa opcja, która zawiera sporo białka i witamin, a także cenne kwasy tłuszczowe.
Energia i białka
(195g)
Węglowodany
(195g)
Tłuszcze
(195g)
Witaminy
(195g)
Składniki mineralne
(195g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.