Tapioka z mango
- Tapioka w granulkach (25 g)
- Mleczko kokosowe - 1 szklanka (250 ml)
- Mango - 1 szt (280 g)
Przepis na tapiokę z mango krok po kroku
W małym garnuszku zagotuj mleko kokosowe i dodaj tapiokę, a także cukier puder. Całość gotuj razem przez 20 minut.
Pudding przełóż do szklanych słoiczków lub pojemniczków. Wstaw do lodówki do schłodzenia.
Mango pokrój na mniejsze kawałki i zblenduj całość na gładką masę.
Gotowy pudding podawaj z musem z mango.
-
Sernik złota rosa
-
Smoothie
-
Chlebek bananowy fit
-
Legumina
-
Nutella ze śliwek
-
Ciastka czekoladowe
-
Pieczone jabłka
-
Deser z galaretki
-
Lody bananowe
-
Galaretka bez cukru
-
Słodycze bez cukru
-
Sernik z brzoskwiniami z wiaderka
-
Ciasto bananowe fit
-
Affogato
-
Ciastka z kleiku ryżowego
-
Fit tiramisu
-
Brownie z buraka
-
Trufle czekoladowe
-
Dietetyczne desery
Więcej informacji na temat tapioki z mango
Tapioka z mango to przepis idealny na pyszny i naprawdę zdrowy deser. W tym daniu łączy się pyszny pudding ze słodkim owocowym musem. Ten deser to kwintesencja azjatyckiej kuchni. Można podawać go w pucharkach czy słoiczkach, by pięknie się prezentował. Ten deser jest w pełni wegański, a w dodatku bezglutenowy i bez laktozy.
Przepis na tapiokę z mango jest niezwykle łatwy, dlatego na pewno poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. To danie pełne słodkiego smaku i pysznego aromatu. Spokojnie sprawdzi się jako deser, ale także jako pomysł na wspaniałe słodkie śniadanie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić tapiokę z mango, to ten przepis na pewno przypadnie Ci do gustu. Powstaje z niego naprawdę prosty, choć bardzo egzotyczny deser, który spodoba się wszystkim miłośnikom kuchni orientalnej. Choć całość jest niezwykle prosta, to jednak ciekawa struktura i słodycz mango sprawiają, że ten deser nigdy się nie nudzi i pozytywnie zaskakuje wszystkich, którzy go spróbują.
Deser z tapioki i mango to wspaniały dodatek do diety dla wszystkich osób, które nie mogą lub nie chcą jeść nabiału. W tej wersji to danie jest go zupełnie pozbawione. To dlatego, że robi się je z mlekiem kokosowym. Dodatek mleczka kokosowego sprawia również, że danie ma wspaniały, delikatny smak.
Mus z mango jest idealnym towarzyszem puddingu ze względu na gęstą konsystencję i przepyszny smak. Mango jest niezwykle słodkie dlatego do musu nie trzeba dodawać cukru. To sprawia, że całość jest zdecydowanie zdrowsza i bardziej pełnowartościowa. Pudding z tapioki to świetny sposób na naprawdę zdrowy deser. Pod wpływem ciepła kuleczki, które wyglądem przypominają perełki, stają się gąbczaste i tworzą wspaniały budyń. Tapioka jest dobrze znana wszystkim miłośnikom azjatyckiej kuchni, gdyż używana do przygotowania popularnej bubble tea. W tej wersji jednak ma bardziej słodki smak i przepiękny biały kolor, który świetnie kontrastuje z żółcią mango. To deser niezwykle lekki i niskokaloryczny, a bardzo sycący, dlatego świetnie sprawdzi się w różnorakich dietach.
Alergeny w tapioce z mango
Lista alergenów dla tapioki z mango przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na tapiokę z mango
Wartości odżywcze tapioki z mango
To niezwykle zdrowy deser pełen błonnika i witaminy A.
Energia i białka
(278g)
Węglowodany
(278g)
Tłuszcze
(278g)
Witaminy
(278g)
Składniki mineralne
(278g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.