-
Dżem z aronii
Aronia, cukier i sok z cytryny – to właśnie te trzy proste składniki potrzebujesz, żeby zrobić pyszny dżem z aronii. Kombinacja słodko-kwaśnego smaku zachwyci każdego, kto go spróbuje. Idealny do kanapek, naleśników czy jako dodatek do deserów.
30 min łatwy 3 590 kcal -
Sok z aronii
Cukier, sok z cytryny i aronia to trio, które sprawia, że ten sok jest wyjątkowy. Połączenie naturalnej cierpkości aronii ze słodyczą cukru i odświeżającą nutą cytryny tworzy napój pełen smaku i aromatu. Przyda się na leniwe popołudnie czy na zimowe wieczory, dodając energii i witamin.
45 + 60 min łatwy 6 321 kcal -
Syrop z aronii
Aronia, cukier i sok z cytryny – takie trio wystarczy, żeby przygotować przepyszny, domowy syrop z aronii! Zapomnij o sztucznych dodatkach i ciesz się naturalnym smakiem tego owocowego cudu. Naprawdę proste w przygotowaniu, a smak i zdrowotne właściwości zaskoczą każdego. Sprawdź, jak zrobić ten syrop krok po kroku!
60 + 40 min łatwy 8 394 kcal
Przetwory z aronii - przepisy
-
Kompot z aronii
Aronia i cukier – to właśnie te proste składniki tworzą wyjątkowy kompot z aronii. Wystarczy połączyć owoce aronii z odrobiną cukru, aby cieszyć się pysznym, lekko cierpkim napojem.
10 + 25 min łatwy 8 53 kcal -
Kompot z aronii
Aronia, jabłko i cukier - to trio, które stworzy wyjątkowy kompot z aronii. Świeże owoce aronii z dodatkiem słodkich jabłek i odrobiny cukru, zapewnią idealny balans między kwaskowatością a słodyczą. Klasyczny, domowy kompot w nowoczesnej odsłonie, który z pewnością przypomni Ci smaki dzieciństwa.
10 + 25 min łatwy 4 163 kcal -
Aroniówka
Aronia, cukier i spirytus - to główne składniki przepisu na aroniówkę. Ta pyszna nalewka zachwyca intensywnym, owocowym smakiem aronii, który doskonale komponuje się ze słodyczą cukru i mocą spirytusu. Przygotowanie aroniówki wymaga trochę cierpliwości, ale efekt końcowy na pewno wynagrodzi oczekiwanie.
30 min łatwy 3 580 kcal -
Wino z aronii
Aronia i cukier – to główni bohaterowie naszego przepisu na wyjątkowe wino z aronii! Prosty i naturalny skład, który pozwoli Ci wyczarować aromatyczny trunek. Aronia nada Twojemu winu głębi smakowej, a cukier delikatnie zbalansuje jego cierpkość. Cała tajemnica tkwi właśnie w tych dwóch składnikach!
20 min łatwy 10 191 kcal -
Nalewka z aronii
Aronia, spirytus i cukier - to trio, które stworzy magiczny napój w Twojej kuchni. Nalewka z aronii to świetny sposób na wykorzystanie tych zdrowych, czarnych jagód. Wymieszasz je ze spirytusem i dosłodzisz cukrem, a potem pozostawisz, by natura zrobiła swoje.
60 + 40 min łatwy 10 110 kcal -
Prosty sok z aronii z cytryną15 min średni 10 429 kcal