- Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem
Mąka, masło, cukier puder i jajka to podstawa do przygotowania fantastycznego kruchego ciasta z rabarbarem i budyniem. Do tego prostego spodu dodajesz rabarbar oraz budyń przygotowany z mleka i cukru. Taki deser świetnie łączy chrupkość ciasta, kwaśność rabarbaru i kremową konsystencję budyniu.
60 + 60 minłatwy30298 kcal - Pleśniak z rabarbarem
Rabarbar, margaryna do pieczenia, jajka i cukier to główne składniki, które robią różnicę w naszym pleśniaku z rabarbarem. Dodajemy do tego mąkę pszenną, trochę kakao i proszek do pieczenia, żeby ciasto było puszyste i pełne smaku. Ten przepis jest płynną symfonią słodko-kwaśnych nut, idealną na każdą okazję.
40 + 45 minłatwy10383 kcal - Puszyste ciasto z rabarbarem
Mąka pszenna, jajka, cukier i rabarbar to kluczowe składniki tego puszystego ciasta. Przygotujesz je w mgnieniu oka, a każde kęsy zadziwią cię swoją delikatnością i kwaskowatością rabarbaru. Idealne na rodzinne spotkania czy leniwe popołudnie z herbatą.
20 + 40 minłatwy12240 kcal
Ciasto z rabarbarem - przepisy
- Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem z pianką z bezy i rosą
Masło, mąka pszenna, świeży rabarbar i jajka stanowią bazę pysznego kruchego ciasta z budyniem, pianką z bezy i rosą. Delikatne ciasto z dodatkiem mleka i proszku do pieczenia, w połączeniu z soczystym rabarbarem, tworzy deser idealny na wiosenne popołudnia. Na wierzchu beza z cukrem pudrem tworzy wyjątkową piankę.
30 + 55 minłatwy14222 kcal - Ciasto z rabarbarem na oleju na dużą blachę
Jajka, mąka pszenna, cukier i olej rzepakowy tworzą bazę tego pysznego ciasta z rabarbarem. Proszek do pieczenia i cukier wanilinowy nadają mu puszystości i aromatu, a cukier puder posłuży do lekkiego obsypania wierzchu. Rabarbar dodaje kwaśnego smaczku, który idealnie kontrastuje ze słodkim ciastem.
30 + 45 minłatwy8229 kcal