Surówka z fasolki szparagowej i jabłka
Opublikowano: 22.07.2021 r.
Przepis na tę surówkę jest wyśmienitą inspiracją jako dodatek do obiadu bądź do grilla. Jest to przepis oparty o fasolkę konserwową, a nie gotowaną. Pyszna, aromatyczna i zdrowa.
Składniki dla 6 porcji:
- Fasolka szparagowa - 700 g
- Jabłko - 150 g
- Cebula czerwona - 100 g
- Cukier - 6 g
- Olej rzepakowy - 15 ml
- Przyprawy - sól, pieprz, sok z cytryny
Liczba porcji: 6
Będziesz potrzebować:
- duża miska
Przepis krok po kroku
- Fasolkę szparagową konserwową pokrój drobniej.
- Jabłko i cebulę obierz, a następnie pokrój w niewielką kostkę.
- Dodaj warzywa i jabłko do miski, polej wszystko sokiem cytryny, dopraw solą i pieprzem oraz cukrem. Wymieszaj.
Komentarz dietetyka
Przepis bezmleczny, bezglutenowy, wegański i wegetariański. Ma niski indeks glikemiczny.