Przepis na stek z grilla elektrycznego krok po kroku

Składniki dla 2 porcji
Liczba porcji:
Przyprawy
sól, pieprz, kminek mielony, chilli, zioła prowansalskie
To będzie niezbędne
duża miska, grill elektryczny

Do dużej miski wlej oliwę, dodaj przyprawy.

Mięso wrzuć do marynaty i marynuj przez 2 godziny.

Rozgrzej grill i ułóż na nim mięso.

Mięso grilluj w zależności od preferowanego poziomu wysmażenia: 3 minuty dla Rare, 5 minut dla Medium i 7 minut dla Well - Done.

Stek z grilla elektrycznego podany na drewnianej desce.
stek z grilla elektrycznego
Koszt przygotowania dania
1.80 zł
Energia w porcji
(liczba kalorii)
199 kcal
Liczba alergenów w daniu
brak danych
0

Stek z grilla elektrycznego - cechy przepisu

Rodzaj dania:
Kuchnia:
Sposób przyrządzenia:
Przepis odpowiedni na:
  • Od autora
  • Wartości odżywcze
  • Alergie
  • Koszt potrawy

Więcej o steku z grilla elektrycznego

Stek z grilla elektrycznego to wspaniała opcja da wszystkich, którzy kochają mięsne dania. To wspaniała opcja, która dostarcza sporo białka i dużo żelaza.

Przepis na steki z grilla elektrycznego to pomysł na pyszne mięso z rusztu. To doskonały pomysł na obiad, czy kolację. Podstawą jest dobrej jakości mięso i przyprawy. Kotlety są naprawdę pyszne i pięknie się prezentują, a najlepsze w nich jest to, że mięso nie jest suche. Wołowina z grilla jest pyszną i aromatyczną propozycją na danie z rusztu, które świetnie sprawdzi się podczas przyjęć, a także spotkań w gronie rodziny. Są bardzo pożywne i sycące. Sprawdzi się idealnie dla osób, które cierpią z powodu anemii. Wołowina powinna być jednak dobrej jakości. Dzięki temu jest też świetnym źródłem kwasów Omega 3, które wzmacniają układ immunologiczny i zwalczają nadmierne stany zapalne w organizmie.

Jeśli zastanawiasz się jak zrobić steki z grilla elektrycznego, by wyszedł naprawdę fantastyczny, to ten prosty przepis będzie doskonałym wyborem. Steki wołowe to dobra opcja dla wszystkich miłośników ciekawych, ale prostych dań. Mięso przygotowane w ten sposób jest po prostu fantastyczne. To dobre rozwiązanie również dla początkujących osób, by stworzyć najlepsze steki. Steki są smaczne i niezwykle proste. Najważniejsza w tym daniu jest odpowiednia marynata, dzięki której mięso stanie się miękkie i soczyste. Dzięki temu powstają najlepsze steki z grilla. Są tak smaczne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. Jeśli zastanawiasz się, ile czasu należy je grillować to ten przepis będzie dobrą wskazówką. Dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw jest smaczny i wprost rozpływa się w ustach. Ma wspaniałą fakturę, jest przy tym bardzo miękki i soczysty. Na pewno zasmakuje wszystkim smakoszom mięs. W dodatku te steki są domowe, a to sprawia, że choć smakują jak z ulubionej restauracji, to są znacznie zdrowsze i lżejsze. Mięso powinno być dobrej jakości, dzięki temu uzyskamy najlepszy smak. Są tradycyjnie amerykańskie, jednak dodatek drobno pokrojonej cebulki sprawia, że zyskują one polskiego wyrazu. Idealnie nadają się jako pyszny i pełnowartościowy mięsny dodatek do obiadu, czy kolacji, który

Wartości odżywcze steka z grilla elektrycznego

na 100g gotowej potrawy

Węglowodany w steku z grilla elektrycznego

Na 100g
Na porcję
(323g)
Węglowodany przyswajalne
0.00 g
0.00 g

Tłuszcze

Na 100g
Na porcję
(323g)
Tłuszcze nasycone
1.15 g
3.72 g
Tłuszcze nienasycone
5.83 g
18.82 g
Szacunkowy indeks glikemiczny steka z grilla elektrycznego 0
Sprawdź indeks glikemiczny składników przepisu:
Niestety nie posiadamy pełnych informacji o wartościach odżywczych dla części składników. Przy każdej wartości odżywczej powyżej znajdziesz informację o ewentualnych brakach. Pomimo dokładanych starań nie byliśmy w stanie pozyskać tych danych, dlatego rzeczywiste wartości odżywcze mogą się różnić od wartości wskazanych w tabeli powyżej. W szczególności dane z tabeli nie zawierają pełnych wartości odżywczych dla składników wskazanych w poprzednim zdaniu.
Wartości odżywcze w przeliczeniu na 100 gram gotowej potrawy. Nie uwzględniają przypraw.
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.

Alergeny w steku z grilla elektrycznego

Lista alergenów dla steka z grilla elektrycznego przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.

Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.

W przepisie na stek z grilla elektrycznego nie posiadamy danych o alergiach dla następujących składników:

  • wołowina, stek
Dane na temat potencjalnych alergenów w tych składnikach musisz wyszukać samodzielnie.

Cena przygotowania steka z grilla elektrycznego

Składnik
Ilość
Cena składnika
Koszt w daniu
Wołowina, stek
600 g
Oliwa z oliwek
45 ml
20.00
Za 500,0 ml
Liczba opakowań 1
1.80
Za 45 ml
Jak oceniasz przepis na stek z grilla elektrycznego
Oceń
Nasz przepis pozytywnie ocenia 0,0% osób