Stek z grilla elektrycznego
- Wołowina, stek (600 g)
- Oliwa z oliwek (45 ml)
Przepis na stek z grilla elektrycznego krok po kroku
Do dużej miski wlej oliwę, dodaj przyprawy.
Mięso wrzuć do marynaty i marynuj przez 2 godziny.
Rozgrzej grill i ułóż na nim mięso.
Mięso grilluj w zależności od preferowanego poziomu wysmażenia: 3 minuty dla Rare, 5 minut dla Medium i 7 minut dla Well - Done.
-
Stek
-
Grillowany stek z kalafiora z serem i ketchupem oraz pieczonym pieczywem
-
Stek z polędwicy wołowej
-
Chateaubriand
-
Stek z tuńczyka
-
Stek z antrykotu
-
Antrykot wołowy
-
Stek z rostbefu
-
Stek wieprzowy
-
Stek z cebulką
-
Stek z grilla
-
Antrykot drobiowy
-
Stek siekany
-
Marynata do steka
-
Stek z łososia
-
Stek wołowy z grilla
-
Steki z udźca wołowego
-
Stek z cielęciny
-
Steki
Więcej informacji na temat steka z grilla elektrycznego
Stek z grilla elektrycznego to wspaniała opcja da wszystkich, którzy kochają mięsne dania. To wspaniała opcja, która dostarcza sporo białka i dużo żelaza.
Przepis na steki z grilla elektrycznego to pomysł na pyszne mięso z rusztu. To doskonały pomysł na obiad, czy kolację. Podstawą jest dobrej jakości mięso i przyprawy. Kotlety są naprawdę pyszne i pięknie się prezentują, a najlepsze w nich jest to, że mięso nie jest suche. Wołowina z grilla jest pyszną i aromatyczną propozycją na danie z rusztu, które świetnie sprawdzi się podczas przyjęć, a także spotkań w gronie rodziny. Są bardzo pożywne i sycące. Sprawdzi się idealnie dla osób, które cierpią z powodu anemii. Wołowina powinna być jednak dobrej jakości. Dzięki temu jest też świetnym źródłem kwasów Omega 3, które wzmacniają układ immunologiczny i zwalczają nadmierne stany zapalne w organizmie.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić steki z grilla elektrycznego, by wyszedł naprawdę fantastyczny, to ten prosty przepis będzie doskonałym wyborem. Steki wołowe to dobra opcja dla wszystkich miłośników ciekawych, ale prostych dań. Mięso przygotowane w ten sposób jest po prostu fantastyczne. To dobre rozwiązanie również dla początkujących osób, by stworzyć najlepsze steki. Steki są smaczne i niezwykle proste. Najważniejsza w tym daniu jest odpowiednia marynata, dzięki której mięso stanie się miękkie i soczyste. Dzięki temu powstają najlepsze steki z grilla. Są tak smaczne, że ciężko jest przejść obok nich obojętnie. Jeśli zastanawiasz się, ile czasu należy je grillować to ten przepis będzie dobrą wskazówką. Dzięki dużej ilości aromatycznych przypraw jest smaczny i wprost rozpływa się w ustach. Ma wspaniałą fakturę, jest przy tym bardzo miękki i soczysty. Na pewno zasmakuje wszystkim smakoszom mięs. W dodatku te steki są domowe, a to sprawia, że choć smakują jak z ulubionej restauracji, to są znacznie zdrowsze i lżejsze. Mięso powinno być dobrej jakości, dzięki temu uzyskamy najlepszy smak. Są tradycyjnie amerykańskie, jednak dodatek drobno pokrojonej cebulki sprawia, że zyskują one polskiego wyrazu. Idealnie nadają się jako pyszny i pełnowartościowy mięsny dodatek do obiadu, czy kolacji, który
Alergeny w steku z grilla elektrycznego
Lista alergenów dla steka z grilla elektrycznego przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na stek z grilla elektrycznego
Wartości odżywcze steka z grilla elektrycznego
To danie zawiera dość sporo nasyconych kwasów tłuszczowych, dlatego nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(323g)
Węglowodany
(323g)
Tłuszcze
(323g)
Witaminy
(323g)
Składniki mineralne
(323g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.