Przepis na smalec z fasoli z jabłkiem i cebulką krok po kroku
- Fasola konserwowa 240 g
- Cebula 100 g 1 cebula
- Jabłko 75 g pół sztuki
- Olej rzepakowy 30 ml 3 łyżki
- Czosnek 10 g 2 ząbki
Z fasoli odlej zalewę i umieść ją w misce.
Na patelnię wlej olej i rozgrzej go.
Drobno pokrój w kostkę cebulę. Dodaj na patelnię i smaż aż warzywo zmięknie i lekko się zarumieni. Pod koniec smażenia dodaj także obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek.
Gdy cebula będzie podsmażona, obierz jabłko i zetrzyj go na tarce o dużych oczkach. Podsmażaj teraz cebulkę z jabłkiem kilka minut.
Dodaj podsmażone warzywa do fasoli. Dodaj sól, pieprz i majeranek do smaku.
Wszystkie składniki zblenduj dokładnie.
Podawaj ze świeżym pieczywem i ogórkiem kiszonym.
Często zadawane pytania
-
Pasztet z królika
-
Kapusta wigilijna
-
Chlebek bananowy fit
-
Kotlety z soczewicy
-
Dorsz pieczony
-
Bataty z piekarnika
-
Pieczone buraki
-
Ryba z piekarnika
-
Kaszotto z warzywami w pomidorowym sosie z posypką z orzeszków
-
Grillowany stek z kalafiora z serem i ketchupem oraz pieczonym pieczywem
-
Makaron ze szpinakiem i tuńczykiem
-
Sałatka z kurczakiem i mango
-
Sałatka z tuńczykiem i jajkiem
-
Makaron z fasolką szparagową, kurczakiem i pesto
-
Łosoś z patelni
-
Pasta kanapkowa
-
Koktajl dietetyczny
-
Indyk pieczony
-
Dietetyczna kolacja

(liczba kalorii)
Smalec z fasoli z jabłkiem i cebulką - cechy przepisu
Więcej o smalcu z fasoli z jabłkiem i cebulką
Wartości odżywcze smalcu z fasoli z jabłkiem i cebulką
Energia i białka
(55g)
Węglowodany w smalcu z fasoli z jabłkiem i cebulką
(55g)
Tłuszcze
(55g)
Witaminy w przepisie na smalec z fasoli z jabłkiem i cebulką
(55g)
Składniki mineralne w przepisie na smalec z fasoli z jabłkiem i cebulką
(55g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w smalcu z fasoli z jabłkiem i cebulką
Lista alergenów dla smalcu z fasoli z jabłkiem i cebulką przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na smalec z fasoli z jabłkiem i cebulką