Sernik na zimno z mlekiem w proszku
- Herbatniki kakaowe (200 g)
- Twaróg sernikowy (1000 g)
- Mleko w proszku (100 g)
- Śmietanka kremowa 36% (500 ml)
- Cukier (60 g)
Przepis na sernik na zimno z mlekiem w proszku krok po kroku
Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, a na niej poukładaj herbatniki.
W misce ubij śmietankę z cukrem na puszystą masę.
Dodaj mleko, cały czas mieszając.
Dodawaj do masy małymi porcjami ser. Całość dokładnie zmieszaj.
Masę serową wyłóż na herbatniki i chłódź przez 3 godziny.
-
Serniczki na zimno
-
Sernik na zimno z mascarpone mango
-
Puszysty sernik na zimno z wiaderka
-
Sernik na zimno z truskawkami
-
Sernik na zimno z wiaderka
-
Sernik na zimno z galaretką
-
Sernik na zimno z twarogu
-
Prosty sernik na zimno
-
Sernik bez sera
-
Sernik na zimno z malinami
-
Sernik na zimno z brzoskwiniami
-
Sernik oreo na zimno
-
Sernik ze śmietany
-
Fit sernik na zimno
-
Sernik z masą kajmakową
-
Sernik snickers
-
Sernik kokosowy
-
Sernik na zimno z borówkami
-
Sernik na zimno
Więcej informacji na temat sernika na zimno z mlekiem w proszku
Sernik na zimno z mlekiem w proszku to doskonały wybór dla wszystkich miłośników prostych i domowych słodkości. Zachwyca puszystością i waniliowym smakiem. W tym wydaniu ciasto robi się ekspresowo, jedynie czas chłodzenia jest dość długi, jednak dzięki temu otrzymuje się przepyszne ciasto w wybornej formie. Jego wykonanie jest naprawdę nieskomplikowane, choć całość prezentuje się dekoracyjnie.
Przepis na sernik na zimno z mlekiem w proszku będzie wspaniałą opcją zwłaszcza dla osób, które kochają ciasta na bazie sera.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić sernik na zimno z mlekiem w proszku, który będzie szybki, łatwy, a do tego pyszny, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Robi się go na biszkoptach i całkowicie bez pieczenia, dlatego wystarczy tylko kilka chwil, by był gotowy. Charakteryzuje się niezwykłą miękkością i puszystością. Na pewno przypadnie do gustu wszystkim, którzy kochają klasyczne przepisy. Jest niesamowicie pyszny i odpowiednio słodki. Dodatek twarogu lekko obniża jego indeks glikemiczny, a także sprawia, że deser ten sprawdzi się na diecie redukcyjnej i wegetariańskiej. Jeżeli do wykonania spodu wybierze się biszkopty bezglutenowe, które łatwo można dostać w większych sklepach, to ciasto będzie super deserem dla osób cierpiących na celiakię. Dzięki użyciu tego słodzika deser ma znacznie mniej kalorii niż zazwyczaj, jest więc bezpieczny dla osób odchudzających się. Ma również dość sporą zawartość białka, więc syci na długo i pozwala budować masę mięśniową. Jest niezwykle lekkie i proste, więc spokojnie może gościć w każdej diecie. Jego podstawą jest twaróg, najlepiej wybierać ten sernikowy, który jest drobny i nie potrzebuje mielenia. Do tego ciasta najlepiej wybrać ser twarogowy półtłusty, który nie jest zbyt tłusty, ale nie sprawi, że ciasto będzie za suche. Do ciasta można dodać serka mascarpone, wystarczy 250 g twarogu, wymieć na kremowy serek. Do masy serowej dodaje się budyniu, jednak jeżeli brakuje go w domowej spiżarni, można też użyć skrobi ziemniaczanej, która również zapewni kremową konsystencję.
Alergeny w serniku na zimno z mlekiem w proszku
Lista alergenów dla sernika na zimno z mlekiem w proszku przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Herbatniki kakaowe
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Herbatniki kakaowe
- twaróg sernikowy
- Mleko w proszku
- Śmietanka kremowa 36%
Wartości odżywcze sernika na zimno z mlekiem w proszku
Ten deser zawiera dość sporo cukru, więc nie powinien gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(186g)
Węglowodany
(186g)
Tłuszcze
(186g)
Witaminy
(186g)
Składniki mineralne
(186g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.