Przepis na schab na kanapki krok po kroku
- Schab wieprzowy bez kości 500 g
- Olej rzepakowy 20 ml 2 łyżki
Olej przelewamy do miseczki i wsypujemy do niej przyprawy. Dokładnie mieszamy.
Marynatą nacieramy mięso i odstawiamy na całą noc do lodówki.
Schab wkładamy do rękawa i zamykamy go.
Pieczemy w piekarniku około 60 minut w temperaturze 180 stopni C.
Często zadawane pytania
-
Pancakes
-
Jajecznica
-
Pasta jajeczna
-
Owsianka
-
Placuszki twarogowe
-
Placki jogurtowe
-
Jajko sadzone
-
Pasztet z królika
-
Owsianka na mleku
-
Jajecznica z kurkami
-
Chlebek bananowy fit
-
Chleb razowy
-
Kleik ryżowy
-
Ciasto naleśnikowe
-
Omlet z warzywami
-
Pancakes bananowe
-
Jajka po wiedeńsku
-
Pasta z ciecierzycy
-
Dietetyczne śniadania

(liczba kalorii)
Schab na kanapki - cechy przepisu
Więcej o schabie na kanapki
Pyszny schab na kanapki to dobry pomysł na domowy, a co ważne łatwy w wykonaniu dodatek, który idealnie sprawdzi do kanapek w ciągu dnia. Schab marynowany w przyprawach jest bardzo dobry, dzięki składnikom, które dodawane są do niego. Przepis jest prosty w przygotowaniu, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić. Posiłek zachwyci każdego i gwarantuje, że zniknie w mgnieniu oka. Możesz go doprawić do smaku ulubionymi przyprawami, oczywiście wedle uznania.
Jak zrobić schab do kanapek? Przygotowanie go jest proste. Na początku olej wlewamy do miski oraz wsypujemy do niej przyprawy. Dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso i odstawiamy do lodówki na całą noc. Mięso umieszczamy w rękawie i szczelnie go zamykamy. Pieczemy w piekarniku około 60 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepis na schab na kanapki nie jest skomplikowany, tak jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Składa się on między innymi z przyprawy – papryka wędzona, która posiada wiele cennych właściwości zdrowotnych. Papryka ma wyjątkowe zastosowanie, ponieważ podczas obróbki termicznej nie traci cennych witamin i składników odżywczych. To bogactwo witaminy C. Jej spożycie wpływa między innymi na regulację procesów trawiennych oraz pobudza apetyt. Ponadto chroni nas przed zwapnieniem naczyń krwionośnych, a także pomaga przy bólach głowy. Zawiera likopen, który chroni nasze oczy. Dodatkowo to doskonałe źródło witamin z grupy B wpływających na prawidłową pracę układu nerwowego oraz potasu, który reguluje poziom ciśnienia krwi, żelaza czy magnezu odpowiadającego za prawidłową pracę mięśni. Wszystkie składniki są bardzo istotne dla naszego zdrowia.
Pieczony schab do chleba odpowiednio przygotowany posiada wiele właściwości zdrowotnych dla naszego organizmu. Jest szybki i łatwy w przygotowaniu oraz najlepszy w smaku. Opcji jest bardzo wiele, a to wszystko zależy od naszego smaku, który preferujemy. Ten sprawdzony przepis na pewno ułatwi Ci przygotowanie dobrego posiłku. Przygotowując kanapki pamiętaj o dodatku warzyw, czyli błonnika pokarmowego.
Wartości odżywcze schabu na kanapki
Energia i białka
(45g)
Węglowodany w schabie na kanapki
(45g)
Tłuszcze
(45g)
Witaminy w przepisie na schab na kanapki
(45g)
Składniki mineralne w przepisie na schab na kanapki
(45g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w schabie na kanapki
Lista alergenów dla schabu na kanapki przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na schab na kanapki