Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem
Opublikowano: 27.04.2021 r.
Sałatka z ciecierzycą i tuńczykiem to idealny, kolorowy i pełnowartościowy posiłek do pracy. Jest przygotowana z jajkiem, co dodatkowo zwiększa w niej ilość białka.
Składniki dla 1 porcji:
- Tuńczyk w oleju - 85 g (pół puszki)
- Jajko - 1 szt.
- Ciecierzyca konserwowa - 60 g (3 łyżki)
- Sałata - 30 g (garść)
- Cebula - 25 g (1/4 sztuki)
- Przyprawy - sól, pieprz
Liczba porcji: 1
Będziesz potrzebować:
- kuchenka, garnek
Przepis krok po kroku
- Jajko ugotuj na twardo
- Cebulę pokrój w piórka
- Ciecierzycę odcedź.
- Jajko obierz i pokrój w ćwiartki
- Do miski włóż sałatę, dodaj pokrojoną cebulę, ciecierzycę, jajko i tuńczyka.
- Dodaj szczyptę pieprzu i soli i wymieszaj składniki.