Przepis na rollsy z tortilli krok po kroku
- Tortilla pełnoziarnista 120 g 2 placki
- Serek kanapkowy z czosnkiem 150 g 1 opakowanie
- Sałata 20 g 4 liście
- Szynka kanapkowa 160 g 8 plastrów
- Papryka czerwona 120 g 1 papryka
Placki tortilli smarujemy serkiem kanapkowym.
Na każdym placku układamy po 2 plastry sałaty, 4 plastry szynki oraz pokrojoną w słupki paprykę.
Placki zwijamy w rulon i kroimy w plastry.
Gotowe rollsy możemy przekuć wykałaczką jeśli będą się rozpadać.
-
Tortilla
-
Tortilla z kurczakiem
-
Tortilla z łososiem
-
Roladki z tortilli
-
Roladki z indyka
-
Tortilla na zimno
-
Tortilla domowa
-
Tortilla z jajkiem
-
Roladki z łososia
-
Tortilla z mięsem mielonym
-
Tortilla z szynką
-
Roladki z tortilli z łososiem
-
Rolada z tortilli z kurczakiem
-
Roladki ze szpinakiem i łososiem
-
Roladki z tortilli z kurczakiem
-
Roladki schabowe z pieczarkami
-
Roladki schabowe w sosie
-
Roladki wołowe
-
Roladki z tortilli

(liczba kalorii)
Rollsy z tortilli - cechy przepisu
Więcej o rollsach z tortilli
Pyszne rollsy z tortilli to dobry pomysł na domowe, a co ważne szybkie w wykonaniu przekąski, które idealnie sprawdzą się jako lunach, podwieczorek lub na imprezę. Przekąska jest bardzo smaczna, dzięki składnikom, który dodawane są do tortilli. Przepis jest prosty w przygotowaniu, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić. Składniki w połączniu z serkiem kanapkowym zachwycą każdego, i gwarantuję, że znikną w mgnieniu oka. Przekąski możesz doprawić przyprawami wskazanymi w przepisie lub wedle uznania.
Jak zrobić rollsy z tortilli? Przygotowanie ich jest bardzo proste. Na początku należy posmarować dokładnie oby dwa placki od tortilli serkiem kanapkowym. Następnie składniki dzielimy na pół i układamy na plackach warstwowo. Na początek sałata, następnie szynka a na koniec papryka pokrojona w słupki. Placki od tortilli zwijamy w rulon i każdy kroimy na 10 równych części. Jeśli rollsy będą się rozpadać możesz nadziać je na wykałaczki.
Przepis na rollsy z tortilli jest bardzo prosty. Przepis składa się głównie z papryki, które mają bardzo cenne właściwości zdrowotne dla nas. Papryka ma wyjątkowe zastosowanie, ponieważ podczas obróbki termicznej nie tracą cennych witamin i składników odżywczych. Papryka to bogactwo witaminy C. Jej spożycie wpływa między innymi na regulację procesów trawiennych oraz pobudza apetyt. Ponadto chroni nas przed zwapnieniem naczyń krwionośnych, a także pomaga przy bólach głowy. Zawierają również likopen, który chroni nasze oczy. Dodatkowo to doskonałe źródło witamin z grupy B oraz potasu, żelaza czy magnezu. Wszystkie składniki są bardzo istotne dla naszego zdrowia. Warto wypierać czerwoną paprykę, ponieważ jest bardziej dojrzała dzięki czemu dostarcza nam więcej wartości odżywczych.
Pomysł na szybkie rollsy idealnie komponuje się z papryką i z serem. Opcji jest bardzo dużo, a to wszystko zależy od naszego smaku, który preferujemy. Tortille są łatwe w przygotowaniu oraz tanie. Będą pasować na każdą okazję. Ten sprawdzony i dobry przepis na pewno ułatwi jej ich przygotowanie.
Wartości odżywcze rollsów z tortilli
Energia i białka
(28g)
Węglowodany w rollsach z tortilli
(28g)
Tłuszcze
(28g)
Witaminy w przepisie na rollsy z tortilli
(28g)
Składniki mineralne w przepisie na rollsy z tortilli
(28g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w rollsach z tortilli
Lista alergenów dla rollsów z tortilli przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- tortilla pełnoziarnista
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Serek kanapkowy z czosnkiem