Przepis na roladki z szynki konserwowej krok po kroku
- Szynka konserwowa 100 g 5 plastrów
- Serek kanapkowy z czosnkiem 150 g 1 opakowanie
- Papryka czerwona 230 g 1 szt
- Ogórek kiszony 180 g 3 szt
- Szczypiorek 5 g 5 łodyżek
Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
Ogórki odcedź z zalewy i pokrój w kostkę.
W misce zmieszaj ze sobą serek, paprykę, ogórka i posiekaną natkę pietruszki. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Gotowy farsz nakładaj na brzeg szynki, a całość zroluj. .
Każdy plaster zwiąż dekoracyjnie szczypiorkiem
-
Tortilla
-
Tortilla z kurczakiem
-
Tortilla z łososiem
-
Roladki z tortilli
-
Roladki z indyka
-
Tortilla na zimno
-
Tortilla domowa
-
Tortilla z jajkiem
-
Roladki z łososia
-
Tortilla z mięsem mielonym
-
Wrap z kurczakiem
-
Ciasto na tortillę
-
Tortilla z szynką
-
Roladki z tortilli z łososiem
-
Rolada z tortilli z kurczakiem
-
Roladki ze szpinakiem i łososiem
-
Roladki z tortilli z kurczakiem
-
Roladki schabowe z pieczarkami
-
Roladki z tortilli

(liczba kalorii)
Roladki z szynki konserwowej - cechy przepisu
Więcej o roladkach z szynki konserwowej
Roladki z szynki konserwowej to wspaniały pomysł na naprawdę pyszna przekąskę na przyjęcia. Te roladki przepięknie i dekoracyjnie się prezentują dlatego na pewno sprawdzą się na imprezowym stole. Co więcej, ich zrobienie jest niesamowicie łatwe i nie potrzeba do tego żadnych specjalnych umiejętności, a efekt końcowy naprawdę zachwyca.
Te przekąski z szynki konserwowej można przygotować na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Te bardzo wykwintne i takie, które są mniej oficjalne. To dlatego, że mają świetny smak, są naprawdę apetyczne i pięknie wyglądają.
Szynka jest w tym przepisie faszerowana naprawdę smacznym nadzieniem. Połączenie serka z warzywami i ziołami jest niesamowicie smaczne i wspaniale komponuje się z mięsem. Choć w takim wydaniu ta potrawa jest naprawdę najlepsza, to farsz można przygotować też z innym środkiem. Dobrze sprawdzą się suszone pomidory, kapary czy oliwki. Za każdym razem można próbować innego nadzienia, dzięki czemu to danie nigdy się nie znudzi.
Przepis na roladki z szynki konserwowej jest niesamowicie łatwy, w kilka chwil można przygotować tą wspaniałą przekąskę. Wystarczy do niej naprawdę niewielka ilość produktów, które zwykle goszczą w domowej spiżarni. To tak ekspresowe danie, że spokojnie można je wykonać zaraz przed imprezą.
Roladki dzięki temu, że podawane są z farszem, smakują znacznie lepiej i są bardziej sycące. Serek kanapkowy, a także szynka dbają o odpowiednią ilość białka w daniu. To lepsza alternatywa dla roladek z sałatką jarzynową, gdyż w tej opcji całość ma mniej kalorii, jest bardziej fit i zawiera dużo mniej nasyconych tłuszczów. To lepszy wybór dla osób na diecie redukcyjnej.
Zawijańce z szynki najlepiej prezentują się przewiązane szczypiorkiem. Dobrze jest wybierać łodygi, które nie są zbyt grube i nie popękają podczas wiązania. Najlepiej sprawdzą się te dość cienkie, które łatwo jest związać i które dobrze się trzymają. Farsz z serkiem smakuje obłędnie, zwłaszcza gdy wybierze się wersję smakową. Najlepiej sprawdzi się taki w wersji czosnkowej, ziołowej lub paprykowy.
Wartości odżywcze roladek z szynki konserwowej
Energia i białka
(166g)
Węglowodany w roladkach z szynki konserwowej
(166g)
Tłuszcze
(166g)
Witaminy w przepisie na roladki z szynki konserwowej
(166g)
Składniki mineralne w przepisie na roladki z szynki konserwowej
(166g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w roladkach z szynki konserwowej
Lista alergenów dla roladek z szynki konserwowej przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Serek kanapkowy z czosnkiem