Roladki z szynki konserwowej
- Szynka konserwowa - 5 plastrów (100 g)
- Serek kanapkowy z czosnkiem - 1 opakowanie (150 g)
- Papryka czerwona - 1 szt (230 g)
- Ogórek kiszony - 3 szt (180 g)
- Szczypiorek - 5 łodyżek (5 g)
Przepis na roladki z szynki konserwowej krok po kroku
Paprykę umyj i pokrój w drobną kostkę.
Ogórki odcedź z zalewy i pokrój w kostkę.
W misce zmieszaj ze sobą serek, paprykę, ogórka i posiekaną natkę pietruszki. Przypraw solą, pieprzem i ziołami.
Gotowy farsz nakładaj na brzeg szynki, a całość zroluj. .
Każdy plaster zwiąż dekoracyjnie szczypiorkiem
-
Lawasz
-
Rolada szpinakowa
-
Churros
-
Ciasto dyniowe
-
Rogaliki drożdżowe
-
Bajaderki
-
Mochi
-
Kruche ciasto z rabarbarem i budyniem
-
Corn dog
-
Pieguski
-
Chlebek ziołowy
-
Ciasto francuskie na słono
-
Pączki serowe
-
Babeczki waniliowe
-
Chlebek ziołowy Thermomix
-
Cannoli
-
Sernikobrownie z truskawkami
-
Tamale
-
Przekąski na Halloween
Więcej informacji na temat roladek z szynki konserwowej
Roladki z szynki konserwowej to wspaniały pomysł na naprawdę pyszna przekąskę na przyjęcia. Te roladki przepięknie i dekoracyjnie się prezentują dlatego na pewno sprawdzą się na imprezowym stole. Co więcej, ich zrobienie jest niesamowicie łatwe i nie potrzeba do tego żadnych specjalnych umiejętności, a efekt końcowy naprawdę zachwyca.
Te przekąski z szynki konserwowej można przygotować na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Te bardzo wykwintne i takie, które są mniej oficjalne. To dlatego, że mają świetny smak, są naprawdę apetyczne i pięknie wyglądają.
Szynka jest w tym przepisie faszerowana naprawdę smacznym nadzieniem. Połączenie serka z warzywami i ziołami jest niesamowicie smaczne i wspaniale komponuje się z mięsem. Choć w takim wydaniu ta potrawa jest naprawdę najlepsza, to farsz można przygotować też z innym środkiem. Dobrze sprawdzą się suszone pomidory, kapary czy oliwki. Za każdym razem można próbować innego nadzienia, dzięki czemu to danie nigdy się nie znudzi.
Przepis na roladki z szynki konserwowej jest niesamowicie łatwy, w kilka chwil można przygotować tą wspaniałą przekąskę. Wystarczy do niej naprawdę niewielka ilość produktów, które zwykle goszczą w domowej spiżarni. To tak ekspresowe danie, że spokojnie można je wykonać zaraz przed imprezą.
Roladki dzięki temu, że podawane są z farszem, smakują znacznie lepiej i są bardziej sycące. Serek kanapkowy, a także szynka dbają o odpowiednią ilość białka w daniu. To lepsza alternatywa dla roladek z sałatką jarzynową, gdyż w tej opcji całość ma mniej kalorii, jest bardziej fit i zawiera dużo mniej nasyconych tłuszczów. To lepszy wybór dla osób na diecie redukcyjnej.
Zawijańce z szynki najlepiej prezentują się przewiązane szczypiorkiem. Dobrze jest wybierać łodygi, które nie są zbyt grube i nie popękają podczas wiązania. Najlepiej sprawdzą się te dość cienkie, które łatwo jest związać i które dobrze się trzymają. Farsz z serkiem smakuje obłędnie, zwłaszcza gdy wybierze się wersję smakową. Najlepiej sprawdzi się taki w wersji czosnkowej, ziołowej lub paprykowy.
Alergeny w roladkach z szynki konserwowej
Lista alergenów dla roladek z szynki konserwowej przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Serek kanapkowy z czosnkiem
Wartości odżywcze roladek z szynki konserwowej
To danie ze względu na duży udział przetworzonego czerwonego mięsa nie powinno zbyt często gościć w menu.
Energia i białka
(166g)
Węglowodany
(166g)
Tłuszcze
(166g)
Witaminy
(166g)
Składniki mineralne
(166g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.