Tarta ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert
- Mąka pszenna typ 500 (240 g)
- Masło (100 g)
- Jajko (5 szt.)
- Olej rzepakowy (5 ml)
- Łosoś filet (150 g)
- Oliwki czarne (50 g)
- Ser camembert - 1 opakowanie (180 g)
- Pomidor (120 g)
- Śmietanka kremowa 30% (250 g)
Przepis na quichego ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert krok po kroku
Przygotuj ciasto kruche. W misce umieść mąkę. Dodaj sól i pieprz oraz masło. Siekaj wszystko przez chwilę i następnie dodaj jajko. Zacznij szybko ugniatań dłońmi aż ciasto będzie gładkie. Wstaw wyrobione ciasto do lodówki.
Formę na tartę wysmaruj olejem. Ciasto kruche wyłóż na stolnicę rozwałkuj na niezbyt gruby placek. Formę wyłóż ciastem. Brzegi również mają był przykryte ciastem. Nakłuj ciasto widelcem na całej powierzchni.
Wstaw ciasto do pieczenia na 20 minut. Piecz ciasto w 180 stopniach Celsjusza.
W tym czasie przygotuj dodatki. Łososia pokrój w większą kostkę. Pomidora pokrój w plastry a oliwki na pół. Ser camembert pokrój w paski. Szparagi umyj i ułam najgrubsze części łodyg.
Przygotuj sos. Jajka roztrzep razem ze śmietanką, dodaj sól, pieprz, paprykę słodką oraz oregano.
Na przypieczoną tartę wylej masę jajeczną. Ułóż na wierzchu dodatki.
Wstaw całość do piekarnika i piecz około 50 minut w 180 stopniach Celsjusza.
-
Rolada szpinakowa
-
Łosoś z piekarnika
-
Rolada szpinakowa z łososia
-
Tortilla z łososiem
-
Ceviche
-
Tatar z łososia
-
Łosoś pieczony
-
Pieczony łosoś
-
Tortilla na zimno
-
Makaron z łososiem
-
Sałatka z wędzonego łososia
-
Łosoś z patelni
-
Rolada szpinakowa z łososiem
-
Łosoś smażony
-
Makaron z łososiem i szpinakiem
-
Kanapki z łososiem
-
Tarta z łososiem
-
Łosoś w cieście francuskim
-
Dania z łososiem
Więcej informacji na temat quichego ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert
Przepis na tartę ze szparagami. Wspaniałe quiche z zielonymi szparagami, oliwkami, pomidorem, świeżym łososiem oraz serem camembert jest bardzo dobrym daniem. Wszystkie składniki do siebie idealnie pasują. Danie jest bardzo pyszne, koniecznie musisz go zrobić. Przepyszny aromat łososia, kremowy i rozpływający się ser camembert oraz dodatek oliwek i pomidora sprawia że powstaje nieoczywiste danie.
Spód zrobiony jest ciasta kruchego. Na spód wykonaj sos z jajkiem i śmietaną. To właśnie sprawia że to konkretne danie to quiche a nie tarta.
Alergeny w quichym ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert
Lista alergenów dla quichego ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Mąka pszenna typ 500
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Masło
- Ser camembert
- Śmietanka kremowa 30%
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
- Łosoś filet
Wartości odżywcze quichego ze szparagami, oliwkami, pomidorem, łososiem i serem camembert
Te danie jest bogate w korzystne dla zdrowia składniki mineralne, witaminy i kwasy tłuszczowe. Pyszny, odżywczy posiłek.
Energia i białka
(340g)
Węglowodany
(340g)
Tłuszcze
(340g)
Witaminy
(340g)
Składniki mineralne
(340g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.