Puszysty sernik z mlekiem w proszku
- Twaróg sernikowy (1000 g)
- Jajko (4 szt.)
- Masło (200 g)
- Cukier puder (100 g)
- Mleko w proszku (60 g)
- Budyń (proszek) (60 g)
Przepis na puszysty sernik z mlekiem w proszku krok po kroku
W rondelku roztop masło i schłodź je nieco.
Do dużej miski przełóż twaróg, dodaj budynie, mleko, cukier, masło i wbij jajka.
Masę wymieszaj dokładnie mikserem i przełóż do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Sernik piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. C 60 minut.
-
Serniczki na zimno
-
Sernik
-
Sernik królewski
-
Sernik złota rosa
-
Sernik z brzoskwiniami
-
Sernik z rosą
-
Sernik wiedeński
-
Sernik z wiaderka
-
Sernik gotowany
-
Sernik z mleka w proszku
-
Serniczki oreo
-
Sernik na zimno z mascarpone mango
-
Sernik izaura
-
Sernik bez spodu
-
Sernik japoński
-
Sernik puszysty
-
Sernik krakowski
-
Sernik z mlekiem skondensowanym
-
Serniki
Więcej informacji na temat puszystego sernika z mlekiem w proszku
Puszysty sernik z mlekiem w proszku to świetna opcja dla wszystkich, którzy kochają to tradycyjne ciasto. Jest prosty, szybki i niezwykle smaczny. A także puszysty.
Przepis na puszysty sernik z mlekiem w proszku jest doskonałą opcją dla wszystkich początkujących kucharzy i cukierników. Jest niezwykle prosty, a przy tym smaczny i zdrowy. To wspaniały pomysł na pyszny deser, który idealnie sprawdzi się na imprezy. Sernik przygotowany w tej wersji jest smaczny, prosty, a przy okazji naprawdę ciekawy. Zachwyca swoim puszystym wypełnieniem, które przypomina gąbkę. To ciasto jest niezwykle proste, a jego przygotowanie zabiera tylko kilka chwil. Do stworzenia tego sernika przyda się tylko kilka prostych podstawowych sprzętów kuchennych. Sernik jest jednym z tych wypieków, które w większości przypadków sprawia, że ludzie są niezwykle zachwyceni. To ciasto proste, jednak ze względu na wyjątkowe połączenie składników po prostu smakuje wyjątkowo. Serniki cieszą w Polsce bardzo dużą popularnością. Ma to związek z ich kremową strukturą i przepysznym smakiem. Sernik pieczony również nie będzie wyjątkiem. W dodatku świetnie smakuje na ciepło, a także schłodzony.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić puszysty sernik z mlekiem w proszku, który będzie smaczny, a przy okazji bardzo prosty, to ten przepis sprawdzi się idealnie. Jest to ciasto bez mąki pszennej, dzięki temu będzie odpowiednie dla osób na diecie bezglutenowej. Jest to naprawdę prosty przepis na ciasto tak dobre, że ciężko się od niego oderwać. Będzie świetnym urozmaiceniem dla tradycyjnego przepisu na sernik, który, choć pyszny zdążył się już znudzić. Ten dzięki skórce cytrynowej nabiera nowego, nowoczesnego aromatu i choć wygląda jak tradycyjny, to po spróbowaniu pozytywnie zaskakuje każdego niebanalną kompozycją smakową. Niektórzy do masy dodają kwaśnej śmietany, jednak jest to zupełnie zbędny dodatek, który nadmiernie obciąża całe ciasto. Sernik bez dodatku śmietany jest niesamowicie lekki i pożywny, a jego masa jest bardzo aksamitna i kremowa. Dzięki temu świetnie się prezentuje i przyciąga wzrok wszystkich gości. To dobry wybór na bezglutenowe ciasto. Jest pyszne, a przy okazji bardzo łatwe. To pomysł na najlepszy domowy sernik, który powstaje w kilka chwil.
Alergeny w puszystym serniku z mlekiem w proszku
Lista alergenów dla puszystego sernika z mlekiem w proszku przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- twaróg sernikowy
- Masło
- Mleko w proszku
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
Wartości odżywcze puszystego sernika z mlekiem w proszku
To ciasto, które zawiera dość sporo cukru, więc nie powinno gościć w menu zbyt często.
Energia i białka
(162g)
Węglowodany
(162g)
Tłuszcze
(162g)
Witaminy
(162g)
Składniki mineralne
(162g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.