Prosta sałatka z tortellini
- Tortellini (200 g)
- Papryka zielona - 1 sztuka (120 g)
- Papryka czerwona - 1 sztuka (120 g)
- Papryka żółta - 1 sztuka (120 g)
- Pomidor - 1 sztuka (100 g)
- Oliwki zielone marynowane konserwowe (50 g)
- Ser Feta (100 g)
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki (20 ml)
- Sok z cytryny - 1 łyżka (10 ml)
- Ocet winny - 1 łyżka (10 ml)
Przepis na prostą sałatkę z tortellini krok po kroku
Ugotuj tortellini według instrukcji na opakowaniu.
W dużej misce wymieszaj pokrojoną czerwoną i żółtą paprykę, ogórek, pomidora, cebulę, oliwki i ser fetę.
Dodaj ugotowane tortellini do miski.
W małej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, ocet winny lub sok z cytryny, suszone oregano, sól i pieprz, aby przygotować dressing.
-
Sałatka tortellini
-
Sałatka z tortellini i kurczakiem
-
Sałatka z makaronu tortellini
-
Sałatka z tortellini i szynką
-
Sałatka z tortellini na imprezę
-
Sałatka z tortellini i rukoli
-
Sałatka z tortellini i ogórkiem
-
Sałatka z tortellini i brokułem
-
Sałatka z tortellini i suszonymi pomidorami
-
Sałatka z tortellini z grzybami
-
Sałatka z tortellini z mięsem
-
Sałatka z tortellini i jajkiem
-
Sałatka z tortellini ze szpinakiem
-
Tania sałatka z tortellini
-
Sałatka z tortellini i porem
-
Sałatka z tortellini fit
-
Sałatka z tortellini wegetariańska
-
Sałatka tortellini
Więcej informacji na temat prostej sałatki z tortellini
Alergeny w prostej sałatce z tortellini
Lista alergenów dla prostej sałatki z tortellini przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Tortellini
-
Jaja i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Tortellini
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser Feta
-
Dwutlenek siarki i siarczyny - alergen może być obecny w:
- Ocet winny
Wartości odżywcze prostej sałatki z tortellini
Przygotowania sałatki z tortellini możesz użyć dowolnych składników idealnie sprawdzi się tutaj kurczak, szynka ale także wegetariańskie dodatki takie jak szpinak czy pesto.
Energia i białka
(200g)
Węglowodany
(200g)
Tłuszcze
(200g)
Witaminy
(200g)
Składniki mineralne
(200g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.