Placuszki z twarogiem i bananem
- Jajko (1 szt.)
- Mąka pszenna typ 500 (36 g)
- Banan (120 g)
- Ser twarogowy półtłusty (80 g)
Przepis na placuszki z twarogiem i bananem krok po kroku
W misce umieść wszystkie składniki.
Zblenduj blenderem.
Rozgrzej patelnię.
Wylewaj po łyżce masy i smaż na złoty kolor po obu stronach.
-
Placek bananowiec
-
Placek z bananami
-
Pancakes bananowe
-
Bananowe pancakes
-
Placuszki bananowe
-
Placki z bananami
-
Racuszki z bananów
-
Placki bananowe dla dzieci
-
Bananowy naleśnik
-
Placuszki bananowe bez jajek
-
Placuszki bananowe fit
-
Placki z kaszy jaglanej
-
Placki bananowe bez jajek
-
Racuchy z bananem
-
Placki bananowe dla niemowlaka
-
Placki twarogowe z bananem
-
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi
-
Fit placki bananowe
-
Placki bananowe
Więcej informacji na temat placuszków z twarogiem i bananem
Placuszki z twarogiem i bananem to jest najlepsze, co możesz zrobić na śniadanie na słodko dla dzieci. Wszystko znika, zanim zdążysz się obejrzeć. Przepis na placuszki z twarogiem i bananem jest niezwykle szybki i prosty. Fantastyczne, gdy masz niewiele czasu na gotowanie. Ponadto, takie placuszki z twarogiem i bananem, są dobre nawet dla dzieci podczas rozszerzania diety. Bardzo lekkie i delikatne. Posiłek jest odżywczy i naprawdę sycący. Zobacz, jak zrobić placki z twarogiem i bananem, najlepsze na śniadanie. Podane z ulubionymi dodatkami to znakomity posiłek na słodko.
Placuszki z twarogiem i bananem to placki na słodko na bazie zblendowanego banana z serem białym. Przepis na placuszki z twarogiem i bananem składa się także z mąki i jajka. Skład to jedynie cztery proste produkty. Placuszki są wystarczająco słodkie – nie trzeba więc ich dodatkowo słodzić. Jak zrobisz placuszki z twarogiem i bananem, najlepsze dodatki to dżem, jogurt naturalny, orzechy, masło orzechowe, krem czekoladowy i wiele innych.
To, co dajesz na śniadania dla dziecka, jest niezwykle istotne. Te placuszki z twarogiem i bananem dostarczą ważnych składników, świetnie smakują i są bardzo proste oraz ekspresowe. Jeżeli chcesz obniżyć indeks glikemiczny placków, bardzo dobre jest zastąpienie mąki pszennej o typie 500, mąką pełnoziarnistą. Placki wyjdą idealne nawet przy użyciu mąki pełnoziarnistej o typie 2000. Taka zamiana dodatkowo wzbogaci danie o błonnik, witaminy i składniki mineralne. Ten deser jest fajny dla niemowlaków, ponieważ wygodnie się je spożywa. Dodatkowo dobrze smakują, więc w większości przypadków są zjadane w całości ze smakiem.
Szybkie placuszki z twarogiem i bananem to najlepsza propozycja na śniadanie. Dobre pod każdym względem – łatwe, odżywcze i bardzo smaczne. Jak zrobić placuszki z twarogiem i bananem? Banana, jajko, ser biały i mąkę wystarczy tylko dobrze zblendować. Na dobrze rozgrzaną patelnię wylewaj po 1 łyżce masy, smaż je na złocisty kolor. Gotowe! Najlepsze są na ciepło, ponieważ są bardzo mięciutkie.
*Do przepisu na placuszki z twarogiem i bananem najlepiej jest użyć blendera po to, by placuszki nie miały grudek i były gładkie. Oczywiście banana z serem białym nie trzeba blendować. Wystarczy wtedy najpierw rozgnieść widelcem banana i ser biały, a następnie połączyć je z resztą składników.
*Placki nie mogą być smażone na zbyt dużej mocy palnika. Bardzo łatwo się spalą. Najlepiej jest smażyć na średnim ogniu. Będą idealnie usmażone i zarumienione. Nie trzeba też używać przykrywki.
Alergeny w placuszkach z twarogiem i bananem
Lista alergenów dla placuszków z twarogiem i bananem przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Mąka pszenna typ 500
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser twarogowy półtłusty
Wartości odżywcze placuszków z twarogiem i bananem
Placuszki są bardzo dobrym posiłkiem już od początku rozszerzania diety. Są bardzo delikatne i lekkie. Ponadto są zbilansowane. Zawierają węglowodany, białko i tłuszcz.
Energia i białka
(290g)
Węglowodany
(290g)
Tłuszcze
(290g)
Witaminy
(290g)
Składniki mineralne
(290g)
-
jajka,
mąka pszenna,
banan,
twaróg,
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.