Przepis na placki z odżywką białkową krok po kroku
- Banan 240 g 2 banany
- Jajko 2 szt.
- Odżywka białkowa 60 g 2 miarki
- Maliny 200 g
- Olej rzepakowy 20 ml 2 łyżki
Banany rozgniatamy na miazgę lub blendujemy. Mieszamy je z jajkami, odżywką białkową, proszkiem do pieczenia i cynamonem na jednolitą konsystencję.
Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim cienkie placuszki na rumiany kolor z obu stron.
Podajemy je z malinami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Często zadawane pytania
-
Placek bananowiec
-
Placek z bananami
-
Pancakes bananowe
-
Placuszki bananowe
-
Placki z bananami
-
Racuszki z bananów
-
Placki bananowe dla dzieci
-
Bananowy naleśnik
-
Placuszki bananowe fit
-
Placki z kaszy jaglanej
-
Placki bananowe bez jajek
-
Placuszki bananowe bez jajek
-
Placuszki z ricotty
-
Placki bananowe dla niemowlaka
-
Placki twarogowe z bananem
-
Placuszki bananowe z płatkami owsianymi
-
Racuchy z bananem
-
Fit placki bananowe
-
Placki bananowe

(liczba kalorii)
Placki z odżywką białkową - cechy przepisu
Więcej o plackach z odżywką białkową
Pyszne placki z odżywką białkową to dobry pomysł na domowy, a co ważne łatwy w wykonaniu posiłek, który idealnie sprawdzi się na śniadanie, II śniadanie lub na podwieczorek. Placki bananowe na bazie odżywki białkowej z malinami są bardzo dobre, dzięki składnikom, które dodawane są do nich. Przepis jest prosty w przygotowaniu, dlatego każdy powinien sobie z nim poradzić, a składniki są łatwo dostępne. Smaczny posiłek zachwyci każdego i gwarantuje, że zniknie w mgnieniu oka. Możesz uzupełnić je o ulubione dodatki, oczywiście wedle uznania.
Jak zrobić placki z odżywką białkową? Przygotowanie ich jest bardzo łatwe. Na początku banany rozgniatamy na miazgę lub blendujemy. Mieszamy je z jajkami, odżywką białkową, proszkiem do pieczenia i cynamonem na jednolitą konsystencję. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy na nim cienkie placuszki na rumiany kolor z obu stron. Podajemy je z malinami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Sprawdzony przepis na placki z odżywką białkową nie jest skomplikowany, tak jak się wydaje na pierwszy rzut oka. Składa się ona między innymi z malin, które posiadają wiele wartości odżywczych. Owoce są bogactwem witamin i składników odżywczych, takich jak magnez, wapń oraz żelazo. Na podstawie przeprowadzonych badań ustalono, że maliny posiadają działanie przeciw nowotworowe, dzięki czemu minimalizują pojawienie się raka przełyku, jamy ustnej czy wątroby. Owoc posiada także niski indeks glikemiczny IG = 25, dzięki czemu do diety mogą wprowadzić je osoby chorujące na cukrzycę. Warto pamiętać, że podobnie jak truskawki mają działanie alergiczne. Może się to objawiać zaczerwieniem, wysypką lub świądem.
Placki z odżywką białkową i malinami odpowiednio przygotowane posiadają wiele właściwości zdrowotnych. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu oraz dobre w smaku. Możemy ją podać z malinami lub innymi ulubionymi owocami. Opcji jest bardzo wiele, a to wszystko zależy od naszego smaku, który preferujemy. Ten sprawdzony prosty przepis na owsiankę z owocami na pewno ułatwi Ci jej przygotowanie.
Wartości odżywcze placków z odżywką białkową
Energia i białka
(50g)
Węglowodany w plackach z odżywką białkową
(50g)
Tłuszcze
(50g)
Witaminy w przepisie na placki z odżywką białkową
(50g)
Składniki mineralne w przepisie na placki z odżywką białkową
(50g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w plackach z odżywką białkową
Lista alergenów dla placków z odżywką białkową przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- odżywka białkowa
-
Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- proszek do pieczenia