Przepis na placki z banana i jajek krok po kroku
- Banan 180 g 3 sztuki
- Jajko 1 szt.
- Ser twarogowy chudy 100 g 1/2 kostki
- Olej rzepakowy 10 ml 1 łyżka
Banany obierz ze skóry i przełóż do miski.
Rozgnieć widelcem i wbij jajko.
Dokładnie wymieszaj masę lub zmiksuj za pomocą miksera.
Masę bananowo jajeczną połącz z twarogiem i usmaż na natłuszczonej patelni.
-
Naleśniki
-
Naleśniki z serem
-
Polewa czekoladowa
-
Naleśniki ze szpinakiem
-
Krokiety
-
Krokiety z pieczarkami
-
Krokiety z mięsem
-
Ciasto naleśnikowe
-
Naleśniki bez jajek
-
Bananowe pancakes
-
Jak zrobić pancake
-
Naleśniki ze szpinakiem i fetą
-
Okonomiyaki
-
Paszteciki wigilijne z pasztetem i pieczarkami w cieście naleśnikowym
-
Banan w cieście
-
Naleśniki po meksykańsku
-
Placki na maślance
-
Fit naleśniki
-
Naleśniki

(liczba kalorii)
Placki z banana i jajek - cechy przepisu
Więcej o plackach z banana i jajek
Szybki i smaczny pomysł na placki z banana i jajek. Są to najszybsze placki jakie znam a przy okazji są pyszne. Jak zrobić placki z banana i jajek? Poznaj przepis na placki z banana i jajek.
Robi się je ekspresowo wystarczy połączyć banany z jajkiem i twarogiem, dokładnie wymieszać i usmażyć na złocisty kolor na patelni. Jako słodzika możesz dodać cukier waniliowy lub aromat waniliowy, który zmieni to odrobinę smak placuszków na bardziej wyrazisty i aromatyczny. Jeśli jesteś smakoszem czekolady, do masy twarogowo jajecznej możesz dodać łyżkę kakao. Placki z banana i jajek to świetny pomysł gdy w domu zalegają Ci banany i robią się już czarne, czyli zaczynają mocno dojrzewać. Nie będziesz musisz w takim momencie ich wyrzucać, pamiętaj o ekspresowych placuszkach. Sprawdzą się idealnie na śniadanie, na które nie masz za wiele czasu, na lunch poza domem. W prosty i łatwy sposób przewieziesz placuszki do szkoły, pracy czy na uczelnie. Możesz przygotować je dzień wcześniej i zjesz dnia następnego, będą tak samo dobre. Placki z banana i jajek nie zawierają żadnej mąki czyli są naturalnie bezglutenowe, idealnie sprawdzą się jako fit przekąska dla osób zmagających się z chorobami dietozależnymi. Jeśli lepiej czujesz się i raczej starasz się wybierać śniadania białkowo- tłuszczowe to idealny pomysł na dietetyczne śniadanie dla Ciebie. Nie dosyć, że jest to szybkie rozwiązanie na praktycznie każdy posiłek gdy brakuje Ci czasu to z pewnością idealny dla dzieci, które kochają posiłki na słodko. Wtedy postaw na domowe placki, których skład doskonale znasz. Wiesz, że nie ma tam zbyt dużej ilości cukry, niepotrzebnych wypełniaczy i konserwantów lub barwników. Wszystko przygotowałeś sam, a posiłek będzie bezpieczny dla całej Twojej rodziny. Jeśli same banany i jajka to dla Ciebie na mała słodycz postaw na wyraziste dodatki. Warto zdecydować się na świeże owoce mogą to być drobno pokrojone truskawki lub maliny w całości w towarzystwie słodkiego kremu lub śmietanki, którą możesz przygotować także samodzielnie. Jeśli preferujesz borówki dodaj je do placuszków w połączeniu z syropem klonowym. Będą to takie amerykańskie pancakes w zdrowszej wersji. Idealnie sprawdzą się także wiśnie z rozpuszczoną czekolad.
Wersję z którymi owocami wybierasz?
Wartości odżywcze placków z banana i jajek
Energia i białka
(55g)
Węglowodany w plackach z banana i jajek
(55g)
Tłuszcze
(55g)
Witaminy w przepisie na placki z banana i jajek
(55g)
Składniki mineralne w przepisie na placki z banana i jajek
(55g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w plackach z banana i jajek
Lista alergenów dla placków z banana i jajek przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Ryby i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Jajko
-
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - alergen może być obecny w:
- Ser twarogowy chudy