Pierś z indyka z szynkowara
- Mięso z piersi indyka bez skóry (1000 g)
- Sól (20 g)
Przepis na pierś z indyka z szynkowara krok po kroku
Mięso oczyść, wymieszaj z solą i przyprawami.
Przechowuj w lodówce najlepiej przez całą noc.
Mięso umieść w szynkowarze.
Szynkowar wstaw do dużego garnka z ciepłą wodą i gotuj przez 2 h.
-
Szynka z szynkowara
-
Wędlina z szynkowara
-
Schab z szynkowara
-
Mielonka z szynkowara
-
Wędliny z szynkowara
-
Karkówka z szynkowara
-
Boczek z szynkowara
-
Łopatka z szynkowara
-
Golonka z szynkowara
-
Kiełbasa z szynkowara
-
Szynka z szynkowara z żelatyną
-
Kurczak z szynkowara
-
Pasztet z szynkowara
-
Salceson z szynkowara
-
Marynata do schabu z szynkowara
-
Wołowina z szynkowara
-
Filet z indyka z szynkowara
-
Dania z szynkowara
Więcej informacji na temat piersi z indyka z szynkowara
Pierś z indyka z szynkowara to pomysł na pyszny, zdrowy dodatek do kanapek i innych dań. Szynka drobiowa przygotowana w szynkowarze jest smaczna, dobra na wiele okazji, a przy tym bardzo zdrowa. Mięso z indyka jest mięsem niskokalorycznym o stosunkowo niskiej zawartości nasyconych kwasów tłuszczowych, dostarcza natomiast białka, witamin z grupy B, żelaza, cynku, selenu, czy magnezu. Przepis na pierś z indyka z szynkowara to świetny pomysł na włączenie tego wartościowego produktu do swojej codziennej diety. Domowa szynka drobiowa jest pyszna i dobra na wiele okazji. Świetnie sprawdzi się do kanapek na ciepło lub na zimno, sałatek, czy niektórych sosów. Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić pierś z indyka z szynkowara koniecznie czytaj dalej, aby poznać nasz prosty przepis, który będzie dla Ciebie świetną inspiracją i wskazówką. Przygotowanie mięsa w szynkowarze gwarantuje, że będzie ono niezwykle soczyste, miękkie i delikatne. Nie wymaga też żadnych zbędnych dodatków, dlatego pozostanie równie niskokaloryczne i wartościowe. Jako dodatek wystarczą zioła i przyprawy, które sprawią, że pierś z indyka z szynkowara będzie miała aromatyczny smak i zapach. Świetnie sprawdzą się między innymi majeranek, mielona słodka papryka, kolorowy pieprz, liście laurowe czy ziele angielskie. Ilość i rodzaj dodanych przypraw warto dopasować indywidualnie do swoich preferencji, aby wersja finalna jak najbardziej trafiała w Twoje gusta. Szynkowar to sprzęt kuchenny, w który zdecydowanie warto zainwestować, jeśli lubisz tego rodzaju mięsne dodatki do kanapek. Ich samodzielne przygotowanie w domu gwarantuje najwyższą jakość dania, sprawia, że będzie nisko przetworzone i pozbawione zbędnych, potencjalnie niebezpiecznych dla zdrowia dodatków. Koniecznie czytaj dalej, jeśli planujesz samodzielnie przygotować pierś z indyka z szynkowara, nasz prosty przepis pokaże Ci jak zrobić to w prosty i szybki sposób.
Alergeny w piersi z indyka z szynkowara
Lista alergenów dla piersi z indyka z szynkowara przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
Nie posiadamy informacji na temat właściwości alergizujących składników użytych w tym przepisie na pierś z indyka z szynkowara
Wartości odżywcze piersi z indyka z szynkowara
Na co dzień warto wybierać chude rodzaje mięsa, np. mięso z indyka, a czerwone, tłuste mięsa ograniczyć do 200-300 g tygodniowo.
Energia i białka
(100g)
Węglowodany
(100g)
Tłuszcze
(100g)
Witaminy
(100g)
Składniki mineralne
(100g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.