Przepis na pastę z mięsa z rosołu krok po kroku
- Marchewka 45 g ugotowane w rosole
- Seler korzeniowy 60 g ugotowane w rosole
- Pietruszka 50 g ugotowane w rosole
- Udko kurczaka bez skóry 500 g ugotowane w rosole
- Oliwa z oliwek 30 ml
- Natka pietruszki 20 g
- Szczypiorek 25 g
Mięso oddziel od kości i bardzo drobno posiekaj. Wrzuć do misy blendera.
Warzywa dodaj do mięsa, wlej oliwę i zblenduj na gładką masę.
Natkę i szczypiorek dobrze posiekaj i dodaj do pasty.
Pastę przypraw do smaku przyprawami i dokładnie wymieszaj.
Często zadawane pytania
-
Pancakes
-
Omlet
-
Omlet na słodko
-
Pudding chia
-
Jajka po benedyktyńsku w wersji tradycyjnej
-
Sałatka z ananasem
-
Chleb w jajku
-
Sałatka z jajkiem
-
Pasztet wieprzowo-drobiowy
-
Omlet na słono
-
Jajka po wiedeńsku
-
Jaglanka
-
Bananowe pancakes
-
Jak zrobić pancake
-
Placuszki z kaszy manny
-
Omlet z szynką
-
Banan w cieście
-
Pasta z awokado i jajek
-
Pyszne śniadania

(liczba kalorii)
Pasta z mięsa z rosołu - cechy przepisu
Więcej o paście z mięsa z rosołu
Pasta z mięsa z rosołu to świetna opcja dla wszystkich, którzy kochają ciekawe dodatki do pieczywa, jest smaczna i niezwykle aromatyczna. Przygotuje się ją szybko, w dodatku z prostych składników.
Przepis na pastę z mięsa z rosołu to świetna opcja dla wszystkich, którzy zastanawiają się co zrobić z mięsem, które zostanie po ugotowaniu bulionu. W wielu przypadkach kończy ono jako dodatek do pierogów, czy krokietów, albo – co gorsza – w śmietniku. Zamiast marnować naprawdę dobre kawałki mięsa, można z nich zrobić pyszną pastę, która sprawdzi się na kanapkach, czy grzankach. Najlepiej komponuje się z dodatkiem kiełków, a także świeżymi warzywami - ogórkiem, rzodkiewką, czy pomidorem. Ta z przepisu jest odpowiednio przyprawiona, ale również niezwykle lekkostrawna, dlatego spokojnie mogą z niej korzystać nawet osoby z problemami żołądkowymi.
Jeśli zastanawiasz się jak zrobić pastę z mięsa z rosołu, która będzie łatwa, a przy tym smaczna, to ten prosty przepis sprawdzi się doskonale. W tym przepisie używa się mięsa gotowanego, które następnie należy bardzo drobno zmielić, dzięki czemu będzie miało odpowiednią konsystencję. To smaczna opcja zwłaszcza dla osób na diecie, gdyż pasta jest lekkostrawna. Zwłaszcza gdy przygotowana jest na bazie mięsa drobiowego. Sprawdzi się do niej zarówno kurczak, jak i indyk. To doskonały dodatek do kanapek. Nadaje im wspaniałego smaku. Można ją zrobić równie w wersji łagodnej, która świetnie sprawdzi się dla dzieci, nawet tych najmniejszych, ale również na ostro. Podstawowy przepis podaje wersję łagodniejszą. By nieco ją wzbogacić wystarczy tylko dodać do niej więcej pieprzu, a także papryczki chili. To doskonała opcja dla miłośników prostych dań. Ta pasta pozwala również przemycić nieco warzyw. Używa się do niej również ugotowanej marchewki z rosołu, a także pietruszki i selera. Dzięki temu jest również bardzo zdrowa i odżywcza. Warzywa są przepełnione witaminami i składnikami mineralnymi, dzięki czemu wspiera zdrowie i prawidłowe funkcjonowanie. Im ich więcej w diecie, tym lepiej.
Wartości odżywcze pasty z mięsa z rosołu
Energia i białka
(122g)
Węglowodany w paście z mięsa z rosołu
(122g)
Tłuszcze
(122g)
Witaminy w przepisie na pastę z mięsa z rosołu
(122g)
Składniki mineralne w przepisie na pastę z mięsa z rosołu
(122g)
Powyższe dane są szacunkowe i podawane jedynie w celach informacyjnych. Nie mogą być dalej wykorzystywane, w szczególności w przypadku szczególnych wskazań medycznych w zakresie żywienia. Powyższe wartości odżywcze potrawy pochodzą w większości z bazy danych USDA (United States Departament of Agriculture). Wartości odżywcze całej potrawy wyliczane są w oparciu o średnią ważoną dla poszczególnych składników potrawy (waga każdego składnika odpowiada jego wadze w masie całej potrawy). Pamiętaj, że po obróbce termicznej, czy doborze nieco innych składników wartości mogą się zmienić. Również w różnych porcjach ilości poszczególnych wartości odżywczych mogą się nieznacznie różnić.
Alergeny w paście z mięsa z rosołu
Lista alergenów dla pasty z mięsa z rosołu przygotowana na bazie 14 podstawowych alergenów dostępnych w rozporządzeniu Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011 roku w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Dane o alergiach zostały zebrane dla poszczególnych składników na podstawie ogólnodostępnych informacji. Przy przygotowywaniu posiłku dla alergika zalecamy dokładną weryfikację każdego wykorzystywanego składnika pod kątem alergenów i bezpośrednią konsultację z dietetykiem. Produkty różnych producentów mogą się pomiędzy sobą różnić. Administrator nie ponosi żadnych konsekwencji wynikających z wykorzystania informacji zawartych w Serwisie bez dodatkowej weryfikacji.
-
Seler i produkty pochodne - alergen może być obecny w:
- Seler korzeniowy